Walke Hofstee Brass Ensemble

Het: Walke Hofstee Brass Ensemble, kortweg WHBE genoemd bestaat sinds 1990. Is opgericht om in kerkdiensten de liederen te begeleiden maar groeide al gauw uit tot een groep amateurs die meer wilden dan dat. Door Ties Hazenberg Rzn. werd de naam bedacht, genoemd naar de oprichter die toen nog mee speelde op de Eb Bastuba.

Toen de groep meer "andere"muziek ging spelen moest er meer leiding komen bij instuderen en uitvoeringen. De oprichter werd toen dirigent en speelde niet meer mee. Na diverse wisselingen is het WHBE nu een vaste, hechte groep amateur muzikanten.

Het WHBE bestaat uit 8 muzikanten nl.: Pieter Meindertsma en Wieger Riemersma cornet; Areanne van der Naald- Hofstee flugelhorn; Rinze Dijkstra althoorn; Angeline Westra, Jelle Hofman en Albertus Land euphonium en Teake Riemersma Ebb Bastuba. Walke Hofstee is nog steeds de muzikale leider en dirigent.

Wij repeteren zondagsavond in de Geref. Kerk te Burum en spelen voornamelijk arrangementen van klassieke muziek. Ook arr. van filmmuziek worden door ons gespeeld. Er zijn zelfs enkele werken speciaal voor ons ensemble geschreven.

Voor contact kunt u bellen met 0594-212417

of u komt gewoon langs op zondagavond tussen 19.30 u en 21.30 u in de Geref. Kerk van Burum.

www.whbe.nl

zondag van 19:30 tot 21:30