Schaaksuccessen in Friese hoofdstad

Met een luxe probleem van 2 toernooien op een dag werd er gekozen voor Leeuwarden ipv Veendam. De opkomst was hoger dan in Gerkesklooster (bijna 60 kinderen) waarvan 12 kinderen uit Grijpskerk/Niezijl.

De 12 jongens waren verdeeld over zes groepen. (4×2, 1×1 en 1×3). In de B-groep speelden Daan Voorintholt en Chris Admiraal. In de 2e ronde kwamen ze elkaar al tegen, het punt werd gedeeld. Met 5½ punt werd Daan Voorintholt netjes 2e. Chris met een punt minder (2 x meer gelijk gespeeld) eindigde net naast het podium.

Falco Vorenkamp had het zwaar in de C-groep en behaalde een score van 50%. In de D-Groep begon Bas Haaksema met 3 verliespartijen. Uiteindelijk wist hij met 4 punten het brons te halen. Mees Voorintholt had niet zijn dag en behaalde 2½ punt.

In de E-groep waren de jongens aardig aan elkaar gewaagd. Roy Visser moest  met 6 uit 7 een barrage spelen tegen een speler van DTK uit Buitenpost. In een verloren stelling en met nog 1 seconde op de klok viel de vlag van zijn tegenstander. GOUD voor Roy Visser. Ook Marijn Meijer en Jarne Sikkens deden het uitstekend en Martijn Meijer wist het brons te pakken. In groep F was Stefan Poelma goed op dreef en haalde met 6 uit 7 een verdiende zilveren plek. Ook Mark Scheurs wist met 5 uit 7 in de prijzen te vallen (brons). De jongste 2 speelden in de G-groep. Helaas niet zoveel partijen. Herman Witterholt wist 2 partijen te winnen en Niek ten Have eentje (tegen Herman) meer. Met dit resultaat een keurige 2e plek.

Meer informatie: www.grijpskerk.schaakt.nl