Schaakjeugd opnieuw in de prijzen

Acht kinderen van de Borgstee, waaronder 4 tevens lid zijn van het Schaakkwartier, hebben eerst bijna een uur moeten rijden om in Bolsward te komen. Maar het resultaat was ook nu weer goed te noemen: 50% viel in de prijzen, evenals de vorige 2 toernooien. De jongens doen het dus goed. Bijna 60 deelnemers kende dit toernooi.

Daan Voorintholt (Het Schaakkwartier) mocht meedoen in de sterke A groep, bestaande uit 5 spelers. Deze kinderen hadden een rating van boven de duizend. Nr. 1 zelfs een rating van 1669! Dus Daan (rating 1097) zou het moeilijk krijgen. Maar integendeel. Hij heeft 4 partijen gespeeld waarvan 2 gewonnen en 1 remise. Dat leverde voor hem zilver op, dus een tweede prijs. Kampioen werd Anna-Maja Kazarian een meisje van 10 jaar afkomstig uit Sneek.

Lees verder…

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk