Regiopolitie Groningen brengt Politiewijzer uit

Regiopolitie Groningen brengt een nieuwe versie van de Politiewijzer uit. In de Politiewijzer staan allerlei onderwerpen op het gebied van veiligheid. Onderwerpen waar alle Groningers mee te maken kunnen krijgen. Het handige boekwerkje wordt vanaf deze week huis-aan-huis verspreid in Grijpskerk en de omliggende dorpen.

Elk gebied een eigen editie

Al jaren brengt de Groningse politie de Politiewijzer uit. Elk politiegebied (basiseenheid) binnen de provincie heeft een eigen editie. Hierdoor weten de ontvangers precies welk politiebureau bij hun woonplaats hoort en welke buurt- en jeugdagenten aangewezen zijn voor hun omgeving. Bovendien staan in het boekwerkje wetenswaardigheden met betrekking tot de eigen en andermans veiligheid. Zo zijn diverse telefoonnummers van hulpverlenende instanties meegenomen.

Verspreiding

De Politiewijzer wordt door een verspreidingsbureau huis-aan-huis verspreid. Bewoners die door middel van een sticker op een brievenbus aangeven geen ongeadresseerd drukwerk te willen ontvangen krijgen de wijzer niet. Zij kunnen de wijzer in januari ophalen bij het politiebureau, gemeentehuis of bibliotheek. Ook wordt het boekje neergelegd bij verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. De politiewijzer is daarnaast aan te vragen via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via het mailadres voorlichting@groningen.politie.nl.

Politie in Zuidhorn

Het politiebureau voor Grijpskerk en omgeving is gevestigd aan de Hooiweg in Zuidhorn. De buurtagent voor Grijpskerk, Niezijl, Kommerzijl, Lauwerzijl en Visvliet is Harry Oostra.