Derde plaats voor jeugdschaakteam

Op zaterdag 15 januari speelde het D-team mee in de clubcompetitie van de NOSBO. Met maar liefst 14 teams was er een overweldigende deelname. Onder deze teams waren er op voorhand enkele favorieten. Vooral van Paardensprong 1 mocht veel verwacht worden. Hierna een aantal teams welke op papier aan elkaar gewaagd leken. In willekeurige volgorde: Unitas, Groningen, Haren, van der Linde en Het Schaakkwartier.   

Na een perfecte start, een  4-0 overwinning tegen Ten Boer 3, kreeg Het Schaakkwartier meteen te doen met de topfavoriet Paardensprong 1. Deze bleek een maatje te groot. Eerst leek het 0-4 nederlaag te worden maar door stug verdedigen van Chris Admiraal wist hij een remise stelling te bereiken. Zijn tegenstander dacht daar anders over waardoor Chris Admiraal in de counter zelfs nog wist te winnen (1-3). 

Door vervolgens te winnen van Ten Boer 2 en gelijk te spelen tegen Ten Boer 1 bleef het team in de subtop. De wedstrijd in de 5e ronde werd daardoor erg belangrijk. Bij een nederlaag zou het afglijden naar de middenmoot maar bij een overwinning deed het nog mee om de prijzen. In deze ronde trof het Unitas, een geduchte tegenstander. Een klinkende 4-0 overwinning liet Het Schaakkwartier daarna steeds naar boven kijken. Met Groningen en van der Linde twee lastige tegenstanders. Twee keer een gelijkspel deed het jeugdteam op een verdiende, zwaar bevochten, derde plaats belandden. Een prachtig resultaat, een echte teamprestatie.  

Zonder de anderen te kort te doen moet Chris Admiraal wel genoemd worden. Op het 1e bord was hij echt de kop van jut. Volgens de wedstrijdleider had hij van alle deelnemers duidelijk de zwaarste tegenstand gehad. Na zes ronden had hij ze allemaal nog gewonnen! In de laatste ronde wist hij een klein voordeeltje te bereiken en leek zijn remiseaanbod op zijn plaats. Zijn tegenstander wilde echter doorspelen en profiteerde een paar zetten later van een foutje van Chris Admiraal. Met 6 uit 7 bleef echter een van de vier topscoorders van het toernooi.

Lees verder…

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk