De Borgstee schaakkampioen

De maanden januari en februari zijn voor veel  basisschoolleerlingen traditioneel erg druk. In een tijd van CITO toetsen en open dagen van middelbare scholen valt ook altijd het schaaktoernooi voor schoolteams om het kampioenschap van de gemeente Zuidhorn. Voor veel leerlingen is dit een hoogtepunt en zij stemmen hun programma op dit evenement af. Ook dit jaar waren veel scholen weer vertegenwoordigd en kwamen een honderdtal scholieren met hun begeleiders naar de Gasthorn in Zuidhorn om de degens te kruisen. De organisatie was weer in handen van de schaakclub uit Grijpskerk “het Schaakkwartier” en werd dit jaar mogelijk gemaakt door sponsor J.V.N. 

Voorafgaand aan het toernooi was er op verschillende scholen druk geoefend, gastlessen werden gegeven en selectiewedstrijden werden gehouden om te komen tot de optimale opstellingen. Dat al dit voorwerk niet voor niets was bleek al in de eerste ronden. Veel partijen kenden, afgezien van enkele klassieke herdersmatjes, een spannend verloop. Veel spelers namen rustig hun tijd om de juiste zet te kiezen. Bij de tijdcontrole moesten er daardoor veel meer partijen dan gebruikelijk gearbitreerd worden voor het vaststellen van de uitslag.  Vaak waren dit moeilijke stellingen. Echt tekens van de gelijkopgaande wedstrijden. 

Aan het eind van de middag bleek dat de Borgstee 1, een ervaren team met allemaal clubspelers en veel toernooi ervaring, de sterkste te zijn. Dit viertal had bijna alle partijen gewonnen, slechts 2 gelijke spelen op 24 partijen. Met een percentage van 96 % mochten ze de hoofdprijs in ontvangst nemen en de wisselbeker voor een jaar mee naar school nemen. Ter herinnering aan dit resultaat kregen alle prijswinnaars een medaille uitgereikt. Drie spelers hadden deze middag al hun wedstrijden gewonnen (zes uit zes). Ook zij, respectievelijk Timo Huizinga, Daan Voorintholt en Falco Vorenkamp mochten hiervoor ook een medaille in ontvangst nemen.

Einduitslag en foto's.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk