Schaken in Dokkum

Met 11 kinderen uit Niezijl/Grijpskerk werd deelgenomen aan het Grand-Prix van Dokkum. Voor 2 kinderen in de G-groep was dit het eerste Grand-Prix toenooi. Beide spelers begonnen met een overwinning. Nadie Sibma eindigde op een keurige 3e plaats en mocht haar debuut bekronen met een mooie standaard. Peter Baarda deed het voor zijn eerste toernooi heel erg goed. Hij verloor alleen in de 5e ronde van de uiteindelijke winnaar. Met 6 uit 7 een schitterende 2e plaats. In de H-groep wist Herman Witterholt te vertellen dat hij een prijs ging winnen. Na ronde 4 werd hij iets te overmoedig en moest 2 maal een nul noteren. Maar wist zijn laatste partij te winnen waardoor hij op een 2e plaats eindigde. Zijn eerste beker!

In de E-groep speelden 3 spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Alleen Jarne Sikkens had niet helemaal zijn dag, met 1½ punt eindigde hij op de laatste plaats. Na de 7e ronde stonden 3 spelers met 5 punten op de eerste plaats. Onderling resultaat bracht geen uitkomst; gevolg snelschaken. In deze bloedstollende fase kreeg Stefan nog wel een grote kans maar zag niet hoe hij dat kon verzilveren. Hij eindigde op een mooie 3e plaats. Roy Visser wist te winnen van Stefan Poelma maar verloor van de nummer één. Dus ook voor Roy Visser een zilveren plak. In de D-groep wist Bas Haaksema goede zaken te doen. De nummer twee van het algemeen klassement was in topvorm. Alleen zijn laatste partij moest hij een half puntje afstaan. Met 5½ uit 6 (groep van 7 spelers) een eerste plaats. Door dit resultaat neemt hij het de eerste plaats in het algemeen klassement over van Jan Bosma. Mees Voorintholt was waarschijnlijk nog moe van het voetballen. Na een matige start wist hij toch nog 3 punten te halen. Net naast de prijzen, een 5e plaats. (de eerste vier kregen een standaard mee naar huis). 

Chris Admiraal en Falco Vorenkamp speelden in de B-groep. Beide heren speelden in de eerste wedstrijd tegen elkaar, door voorzichtig te spelen creëerden beide spelers weinig kansen, uitslag remise. Chris Admiraal wist na een mindere start (1½ uit 4) toch nog drie keer te winnen en op een derde plaats te eindigen. Falco Vorenkamp liet 2 puntje meer liggen, met 2½ punt eindigde hij op een 6e plaats. Daan Voorintholt mocht opnieuw aantreden in de hoofdgroep (door zijn hoge rating). Met 2 x winst, 2 maal gelijk en 2 maal verlies eindigde hij op een verdienstelijke 4e plaats. 

Lees verder…

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk