CBS De Borgstee opnieuw kampioen provincie Groningen

De beste basisschoolschaakteams streden op 5 maart om het provinciaal kampioenschap van Groningen. Van de 20 teams kwamen er maar liefst 4 uit de gemeente Zuidhorn: 3 teams van De Borgstee, Grijpskerk en een van De Windroos uit Zuidhorn. Zij hadden zich eind januari geplaatst tijdens het gemeentelijk kampioenschap van Zuidhorn. Als titelverdediger waren de verwachtingen hoog gespannen voor de jongens van de Borgstee. Samen met het Dom Helder Camara (DHC) uit Groningen werden zij vooraf bestempeld als een van de favorieten voor de titel. 

Na drie ronden hadden de Borgstee 1 en het DHC 1 de maximale score, drie maal winst met 4-0. Nu moesten ze in de vierde ronde tegen elkaar spelen. Al vrij snel wist Falco Vorenkamp zijn tegenstander mat te zetten.  Nadat ook Daan Voorintholt en Martijn Meijer hadden gewonnen besloten de eerste bordspelers de krachten te sparen voor de rest van het toernooi. Een schitterende 3½ – ½ overwinning op de concurrent. 

Lees verder…

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk