De Borgstee geplaatst voor NK schoolschaken

In Assen streden de 4e beste basisschoolteams van Groningen tegen de beste 4 van Drenthe. 

Op voorhand waren 2 scholen (de Borgstee en Dom Helder Camara (DHC)) licht favoriet voor de titel, mede omdat zij met 2 teams zich hadden geplaatst en veel ervaring hebben met het spelen van toernooien. 

DHC had deze dag wel de beschikking over haar 2e bordspeler, welke bij de Groninger kampioenschappen afwezig was. Na 5 ronden hadden beide teams nog alle wedstrijden gewonnen, alleen hadden de Groningers 1 bordpunt meer gescoord dan de jongens uit Grijpskerk. In de beslissende 6e ronde was het erg spannend. Na een 2-0 achterstand wist de Borgstee de 2 eerste borden winnend af te sluiten, waardoor het een gelijkspel werd (2-2).  

Met nog een ronde te gaan en een bordpunt voorsprong moest de Borgstee alles uit de kast worden gehaald om de titel te prolongeren. DHC deed wat het moest doen en won met 3½ – ½. De Borgstee verloor alleen op het eerste bord en werd op matchpunten gedeeld eerste en op bordpunten verdiend tweede. De strijd om de 3e plaats was na 6 ronden nog niet beslist. DHC 2 was de grootste kanshebber, zij hadden minimaal 1 bordpunt nodig. Door ook de laatste ronde te winnen mogen zij met 2 teams naar het NK. De Borgstee 2 kende een moeilijke start. Maar na 2 overwinningen in de laatste 2 ronden wisten zij toch nog op een verdienstelijke 4e plaats te eindigen. Net naast het podium en helaas geen NK-plaats. 

Dit jaar eindigden de Groninger scholen op de eerste 4e plaatsen en moesten de scholen uit Drenthe genoegen nemen met de plaatsen 5 t/m 8.

Daan Voorintholt haalde een 100% score, hij won al zijn zeven partijen !!

Lees verder…

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk