Schaaktoernooi Paardensprong Groningen

Ondanks een GrandPrix toernooi in Akkrum en een toernooi in Delfzijl waren ruim 90 kinderen naar het toernooi van de Paardensprong in Groningen gekomen. Een gezellig toernooi waar de kinderen veel rust en ruimte kregen om te schaken. Iedereen speelde in één groep zeven ronde Zwitsers met een bedenktijd van 20 minuten per persoon.  In de eerste ronde speelden de kinderen met een hogere rating tegen de kinderen met een lagere rating. 

Gedurende het toernooi speelt iedereen tegen een speler met een vrijwel gelijke score. Prijzen waren er per leeftijdscategorie te verdienen. Ook was er een prijs voor het beste meisje in de betreffende categorie.  De D-categorie was goed vertegenwoordigd, bijna 40 kinderen geboren in 1999 of in 2000. Van de zeven kinderen uit Niezijl / Grijpskerk wist Chris met maar 1 verliespartij op een 3e plaats te eindigen. In de eindstand een gedeeld 2e plaats met 1 punt achterstand op Adrian Kuiper. Daan Voorintholt wist ondanks zijn 10e plaats in het eindklassement 2e te worden in de C-categorie (geboren in 1998 of 1997). 

Niek ten Have kwam net te kort om in de top 3 van de E-categorie te eindigen (geboren in 2001). Hij eindigde op een 4e plaats. Maar door een klein foutje van de organisatie werd hij niet als beste NIET clubschaker gehuldigd. Maar dit wordt nog goed gemaakt en zal Niek ten Have nog een aandenken ontvangen. Niek ten Have eindigde op een knappe 25e plaats.

Alle uitslagen…

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend