Borgstee naar halve finale NK schaken

Evenals in 2010 was de school uit Leiderdorp gastheer voor het NK Schoolschaken. Afgezien van de afstand voor de Noordelijke scholen was de locatie waar geschaakt werd dik in orde. Ruime lokalen waar de belangstellenden genoeg ruimte hadden om de schaakpartijen van enige afstand te kunnen volgen. In een ander deel van de school was genoeg ruimte om na de partijen te ontspannen (partijtje tafeltennis, oud Hollands spelletje spelen of een strip te lezen). Ook voor de inwendige mens was er een kantine met een ruim assortiment. In een extra lokaal konden de partijen geanalyseerd worden.

Na een "valse start", er werd met 4-0 verloren van 't Schrijverke uit de Bosch, wisten de jongens de tweede wedstrijd met 3-1 te winnen van de kampioen van de Haagse Schaakbond (Statenkwartier). Opmerkelijk was de vechtlust van reservespeler Mees Voorintholt. In een verloren stelling wist hij met zijn pionnen toch nog promotie af te dwingen en de partij winnend af te sluiten. 

De derde wedstrijd was een soort derby. Er werd namelijk gespeeld tegen het Friese plaatsje Gorredijk. In een gelijk opgaande wedstrijd werd aangekeken tegen een 2-0 achterstand. Gelukkig wist Chris Admiraal zijn hoofd koel te houden. Hij ging niet mee in het snelle spel van zijn tegenstander en veroverde steeds meer stukken. Met een 2-1 achterstand en een verloren stelling op het laatste bord, leek het avontuur al bijna verkeken. Maar opnieuw wist Mees Voorintholt zo door te spelen dat hij met een röntgenaanval de koningin kon pakken. Door opnieuw een pion te laten promoveren wist hij ook zijn tweede invalpartij te winnen. Eindstand 2-2.

Lees verder…

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk