Geslaagd Jan Meijer Toernooi

"Gezellig", "wie?", "plezier", "ongedwongen", waren wel de meest gehoorde termen op het Jan Meijer Toernooi afgelopen zaterdag. Dit toernooi, voor iedereen die bij het eerste elftal van de voetbalvereniging Grijpskerk betrokken is geweest of nog steeds is, als speler, leider, trainer of grensrechter, werd voor de eerste maal georganiseerd.

Ondanks de toch nog vele regendruppels die af en toe neerwaarts dwarrelden zat de stemming er goed in. Meteen vanaf het eerste uur was het een feest van (h)erkenning. Maar liefst 91 deelnemers, tussen de leeftijd 19 en 84 jaar, deelden hun herinneringen, anekdotes en soms sterke verhalen.

Na de lunch en de officiële opening werden er door loting 6 teams samengesteld te weten; Kollum, Eems Boys, De Weide, L.T.C., Zwaagwesteinde en VEV'67. Allen ploegen die Grijpskerk 1 als tegenstander heeft gehad.

Vijf wedstrijdjes stonden er voor elk team op het programma welke op zgn. E-veldjes werden gespeeld. Tijdens een pauze konden de "niet-voetballende" deelnemers zich uitleven met penaltyschieten. Doelmannen Stephan Douma en Bert Klunder werden danig op de proef gesteld. De vrolijke gezichten en "toneelstukjes" die op het veld te bewonderen waren leverden een mooi schouwspel op voor het publiek.

Ook rond het veld was er volop vertier. Zo werden het springkussen en het archief van de voetbalvereniging druk bezocht. Bij het "gatendoel' en het "stropdasjeschi­eten" werd het fysieke volop geoefend maar voor degenen die even een rustmoment wilden hebben konden zich buigen over beeldraadsels. Deze beeldraadsels verborgen 12 achternamen van deelnemers van het Jan Meijer Toernooi. Toen de oplossing was gegeven ontstond er nog even grote hilariteit in de kantine. Deelnemer Daan Kalk was de aangewezen persoon om de winnaar uit de stapel goede oplossingen te mogen trekken en met een beduusd gezicht gaf hij aan zijn eigen naam te hebben gekozen. Een groot gejuich ging op!

Nadat de barbecues werden gedoofd en de laatste "tot volgend jaar" had geklonken kon ook de organisatie met een tevreden gevoel naar huis. Grijpskerk 1 had gewonnen!