Bas Haaksema schaakkampioen

Bas Haaksema de nr. 1 van de Friese Schaakbond!

Het schaakseizoen 2010-2011 is voorbij. Zowel in de provincie Groningen als de provincie Friesland zijn een achttal Grandprix toernooien gehouden. Heel wat schakers van de schaakclub Het Schaakkwartier uit Grijpskerk (en ook enkele leerlingen van de CBS De Borgstee) hebben hieraan meegedaan. In Friesland maakten deze kinderen de meeste kans op een hoge plaats. Zaterdag was het laatste toernooi in Sneek. Daar deden slechts 3 kinderen mee van de schaakclub. Bas Haaksema behaalde 6 punten uit 7 wedstrijden, wat genoeg was voor een eerste plaats in groep C. De 2 andere kinderen hadden het moeilijk in de hoogste groep A en kwamen niet in aanmerking voor eremetaal. 

Nadat de laatste partij geëindigd was moest er nog veel door de wedstrijdleiding gerekend worden. Na telling bleek dat Bas Haaksema 0,4 punt meer behaald had dan de nr. 2 van de ranglijst Jan Bosma uit Sneek. Hiervoor werd Bas Haaksema beloond met een prachtige beker. Daarna werden er nog 14 prijzen in de Grandprix uitgereikt: Daan Voorintholt kwam terecht op de 6e plaats, Stefan Poelma op de 8e en Sietse Zijlstra op de 12e  plaats. 

Lees verder…

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk