Grijpskerk krijgt nachtbus

Vanaf januari 2012 zal Grijpskerk op iedere zaterdagnacht worden aangedaan door de nachtbus. Dit meldt het OV-Bureau Groningen – Drenthe. Deze nachtbussen brengen bezoekers van horeca, bioscoop en theater ’s nachts weer veilig naar huis.

Lijn 439

Eenmaal per uur zal er een nachtbus gaan rijden op het traject Groningen Centraal – Groningen Paddepoel – Groningen Vinkhuizen – Groningen Gravenburg – Zuidhorn – Grijpskerk. Ervaringen van huidige nachtlijnen leren dat er op de nacht van zaterdag op zondag vertrektijden zijn te verwachten tussen 02:00 en 06:00.

Kosten

In de nachtbus "zijn abonnementen en OV-chipkaartkortingsproducten niet geldig", zoals op de website van het OV-Bureau te lezen valt. Een enkele reis zal €4 of €6 gaan kosten indien er een kaartje wordt gekocht bij de buschaffeur. Bij gebruik van de OV-chipkaart zijn de kosten 79 eurocent bij instap en vervolgens 19 eurocent per kilometer.