Dorpsvisie: nieuwe huurwoningen nodig

In de nieuwe dorpsvisie 2011 – 2020 van Dorpsbelangen Grijpskerk, wordt gepleit voor het op korte termijn realiseren van nieuwe huurwoningen. Deze nieuwe woningen zouden voornamelijk moeten worden gereliseerd in het lagere segment van de markt, om meer jong volwassenen tussen de 18 en 30 jaar aan het dorp te binden. Totaal zouden er in de komende tien jaar 80 nieuwe huizen nodig zijn. Daarentegen is het bouwen van nieuwe loodsen ongewenst en het raadt aan om selectief om te gaan met bouwplannen.

Op de middellange termijn is het volgens Dorpsbelangen noodzakelijk om diverse verkeersknelpunten aan te pakken, onder andere door het aanleggen van een rotonde op de kruizing van de N355 en de N388 (aan de oostzijde van het dorp) en het bouwen van een burg over het Van Starkenborghkanaal bij Gaarkeuken.

Om aandacht wordt er gevraagd op het gebied van sport, cultuur en andere voorzieningen. Open houden van het zwembad, herinvoeren van schoolzwemmen, het aanleggen van een kunstgrasveld, opknappen van "De Bokkediek" en het behoud van de bibliotheek, culturele activiteiten, het consultatiebureau en de fierljepbanen worden gezien als prioriteit.

Download het hele document (PDF).