VV Grijpskerk krijgt kuntgrasveld

Na jarenlang getouwtrek over een mogelijk kunstgrasveld in Grijpskerk is eindelijk de kogel door de kerk. Maandagavond heeft een meerderheid van de gemeenteraad een amendement van GroenLinks, PvdA, CDA en VVD gesteund, waardoor de aanleg nu definitief doorgang lijkt te vinden.

Begroting

Tijdens de raadvergadering werd de begroting voor 2012 behandeld. Een van de punten die daarbij besproken werden was de eventuele aanleg van het kunstgrasveld in Grijpskerk. Hetzelfde kunstgrasveld waar in het verleden al groen licht voor was gegeven, maar waar de geldkraan werd dichtgedraaid toen er financiële consessies moesten worden gedaan.

Spannend

Via Twitter was de raadsvergadering voor niet-aanwezigen te volgen. Wie de berichten gedurende de hele avond volgde, proefde de spanning over het onderwerp 'kunstgrasveld'. Het college van B&W leek een dringend verzoek (amendement) aan zich voorbij te willen laten gaan. Volgens twitter waren ChristenUnie en D66 tegen het amendement om in te stemmen. Na stemming bleek een meerderheid van de raad toch in te willen stemmen met het realiseren van een kunstgrasveld.

Eerst zien, dan geloven

De uitkomst van de raadsvergadering lijkt zeer positief. Desondanks zal men bij de voetbalclub ongetwijfeld gereserveerd blij reageren. Enkele jaren werd ook de toezegging gedaan dat het kunstgrasveld op korte termijn zou worden gerealiseerd. In dat geval zal voor velen nu ook gelden: "eerst zien, dan geloven".

Capaciteitsprobleem

De roep om een kunstgrasveld ontstond zo'n vijf jaar geleden. De voetbalvereniging Grijpskerk was de jaren daarvoor dusdanig gegroeid dat een capaciteitsprobleem ontstond. Eigen onderzoek en een inventarisatie door de KNVB leerde dat VV Grijpskerk veldcapaciteit tekort kwam. Dat werd ondersteund door een rapport van adviesbureau Oranjewoud. Dat bureau deed in opdracht van de gemeente Zuidhorn onderzoek naar de sportcapaciteit in de gemeente. Hoewel in eerste instantie alleen zou worden gekeken naar binnensportcapaciteit, was het mede dankzij het bestuur van de lokale voetbalclub dat ook buitensportlocaties werden meegenomen.

Hoewel nog niet bekend is wanneer de eerste spade de grond ingaat, is de voorzichtige verwachting dat in het seizoen 2012/2013 kan worden gespeeld op het nieuwe veld. Er zijn echter onverspelbare dingen gebeurd in het verleden…