“Verwarring rond bezoek Sinterklaas in Grijpskerk”

Dit jaar doet zich in Grijpskerk een raar fenomeen voor. Het is de bedoeling dat Sinterklaas 19 november komt, maar de Goedheiligman is verdwenen en zijn Pieten zijn naarstig naar hem op zoek. Sint Nicolaas heeft het vermoeden dat het de kinderen alleen maar te doen is om de cadeaus. En daar heeft de oude man uit Spanje geen zin meer in. Hij wil een statement maken! Samen met het nieuwe digitale dorpsplatform InGrijpskerk.nl gaan de zwarte Pieten op zoek naar Sinterklaas.

Filmpjes InGrijpskerk.nl

De hulptroepen van de goedheiligman doen er alles aan om Sinterklaas op 19 november naar Grijpskerk te laten komen. In filmpjes die worden getoond op www.ingrijpskerk.nl, kunnen kijkers zien wat de Pieten doen om de Sint te vinden. Bovendien tonen de filmpjes hoe de Pieten zich voorbereiden op de komst van de Goedheiligman. Het eerste filmpje wordt geplaatst op 13 november. Elke dag verschijnt een nieuw filmpje waarin de volgers uit Grijpskerk op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen.

Sinterklaasfeest

Hoewel het nog niet duidelijk is of de Pieten Sinterklaas kunnen vinden én om hem over te halen daadwerkelijk in Grijpskerk zijn gezicht te laten zien, zijn de kinderen uit Grijpskerk op 19 november van harte welkom in het schoolgebouw van het Lauwers College. Zwarte Pieten gaan die middag om 16.00 uur in ieder geval uitleggen wat er nou precies aan de hand is. De deuren van het Lauwers College (Reitsema Burchtstraat 4, Grijpskerk) gaan om 15.30 uur open.

Lukt het de Pieten om Sinterklaas te vinden en om hem over te halen om te komen, dan gaan de kinderen –samen met Sint en Pieten- rond 17.00 uur met verlichting naar de Poel om hem uit te zwaaien. Voordat de kinderen dit doen, gaat eerste een korte route door het dorp: Reitsema Burchtstraat, Burmanniastraat (stop bij De Wierde), Clantlaan, Jonkerslaan, Herestraat, Stationsstraat en de Poel. Rond 17.45 uur zijn de kinderen, samen met burgemeester Swart, op de Poel.

InGrijpskerk.nl

InGrijpskerk.nl is een digitaal platform voor iedereen die geïnteresseerd is in Grijpskerk en de direct nabijgelegen dorpen. Op de site zijn nieuws, agenda en andere activiteiten gerangschikt. Het bijzondere ten opzichte van andere websites met lokaal nieuws, is dat verenigingen, stichtingen en ondernemers zelf hun nieuws en activiteiten (kunnen) plaatsen. Hierdoor ontstaat een actueel en levendig document over Grijpskerk en raken inwoners en anderen geïnformeerd over hun eigen omgeving. Het is bovendien een aanvulling op eigen websites en daarmee een digitaal portaal naar de eigen verenigingen, stichtingen en ondernemers.

Partners

Verenigingen, stichtingen en ondernemers kunnen zelf partner worden van inGrijpskerk.nl. Niet commerciële partners kunnen gratis gebruik maken van het digitale platform en daarmee een nog groter bereik krijgen dan via hun eigen (digitale)kanalen. Commerciële partners betalen maandelijks een bijdrage om gebruik te maken van inGrijpskerk.nl. De initiatiefnemers willen de ontwikkeling van de site kostendekkend maken via de betalende partners. De insteek is dat, als er in de toekomst geld overblijft, dit wordt geschonken aan maatschappelijke initiatieven in het dorp.