Nieuwe trouwlocatie op vertrouwde plek

Het oude gemeentehuis van Grijpskerk heeft weer een functie waar mening Grijpskerker bekend mee is. Het is namelijk weer mogelijk te trouwen in het karakteristieke pand. Afgelopen vrijdag was de officiële opening van het pand en het was daarmee weer voor even het middelpunt van de gemeente, zoals dat in het verleden 77 jaar lang het geval is geweest.

In de voortuin trotseerden de leden van de lokale muziekkorpsen, “Excelsior” en ”Ons Ideaal“, de harde wind en zorgden voor een feestelijk entree. Binnen was de gehele benedenverdieping in feestelijke stemming. Namens de gemeente was wethouder Jan Oomkes aanwezig. Hij trof onder andere collega’s aan van de Burgerlijke Stand. Dat laatste was niet zo vreemd, want de avond stond in het teken van de opening van “Bubbles en Blessings”, naast de erfgoed gastenkamers en de  vergaderaccommodatie is dit de derde activiteit van Crawfurd’s Corner.

Het programma werd gepresenteerd door opperspreekster Greetje Meindertsma die de taak had om alle activiteiten onder de aandacht te brengen. In de bruidskamer lag het “kersvers bruidspaar” heerlijk op bed te genieten van het ontbijt, in de vergaderzaal beelden andere acteurs een vergadering uit en later op de avond kwam er een bruidspaar dat opzoek was naar een trouwlocatie waar zij hun ja-woord aan elkaar konden geven.

De heer Hielema sprak lovende woorden uit over hoe Jolanda & Hans het voormalig gemeentehuis weer nieuw leven hebben ingeblazen. Are Meijer had als oud-Grijpskerker speciaal voor de opening een gedicht geschreven dat binnenkort ergens aan de muren zal prijken. Gert Sennema, die ook al betrokken was geweest bij de totstandkoming van de avond, luisterde de avond op zijn geheel eigen wijze nog op met gitaar en zang.

Onder het genot van “Bubbles” werd het nieuwe logo onthuld. Ook werd er op deze avond bekend gemaakt wie de winnaar is geworden van de trouwfotowedstrijd. De winnaar is echtpaar Teun & Sieta de Wit-Koenes uit Visvliet. Zij hebben een bruidsarrangement gewonnen.

Jolanda & Hans willen alle belangstellende van harte bedanken voor hun felicitaties, lieve woorden en inzet. Zij hebben het voor hun tot een onvergetelijke avond gemaakt.