Gemeente: De Wierde zelf verantwoordelijk voor noodstroom

De gemeente is van mening dat de directies van zorginstellingen in de gemeente Zuidhorn zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun instellingen. Dit zei burgemeester Swart maandagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad, naar aanleiding van vragen die door de VVD werden gesteld.

De VVD fractie vindt dat onder andere De Wierde voorzien zou moeten zijn van een noodstroomvoorziening. Deze kwestie werd actueel na de stroomuitval van 18 oktober, waardoor onder andere de lift uitviel en het gebouw moest worden verlicht met kaarsen.

Volgens burgemeester Swart heeft de gemeente constant in contact gestaan met de brandweer en heeft deze brandweer uitstekend werk verricht in het bijstaan van De Wierde. Daarnaast zijn er risicokaarten opgesteld, waarop de gemeente kwestbare instanties en punten in beeld heeft gebracht. Echter behoren de verantwoordelijkheden over onder andere noodstroomvoorzieningen en veiligheidsplannen toe aan de directies van zorginstellingen en moeten daar worden gelaten.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk