Poeldiep wordt uitgebaggerd

De gemeente Zuidhorn start de komende periode met baggerwerkzaamheden in het Poeldiep. De werkzaamheden zijn nodig omdat in het Poeldiep een dikke sliblaag aanwezig is. Daardoor komt de aan- en afvoer van water in de nabije toekomst in gevaar. Bovendien is de diepgang van het water niet meer wat het moet zijn, zodat bootjes moelijk het dorp in kunnen komen.

Start werkzaamheden
De baggerwerkzaamheden starten in de week van 21 november. Het is de verwachting dat de werkzaamheden door zullen gaan tot de laatste week van december. De planning kan anders lopen als tussentijds een vorstinval plaatsvindt. Overigens gaat het om baggerwerkzaamheden van het gehele diep, dus vanaf het haventje tot aan het Hoerediep. De voorbereidingen starten komende week.

Wegverkeer en bootjes
De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats vanaf het water. Dat betekent dat er voor het wegverkeer zo minimaal mogelijk overlast is. Om vanaf het water te kunnen werken, is het noodzakelijk dat aanwezige bootjes worden verwijderd of tijdelijk een andere ligplaats krijgen. De omwonenden van het Poeldiep zijn inmiddels via een bewonersbrief geïnformeerd.

Waterschap
Na de werkzaamheden geeft de gemeente het beheer van het diep over aan waterschap Noorderzijlvest.  Het waterschap zal daarna verantwoordelijk zijn voor de watergang.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk