Engelse Carols klinken in de Hervormde Kerk Grijpskerk

Zondag 11 december 2011 om 17.00 uur zal het koor Choral Voices een kerstconcert geven in de Hervormde Kerk van Grijpskerk. Net als voorgaande jaren zal het koor een "Festival of Nine Lessons and Carols" verzorgen.

Deze traditionele kerstviering bestaat uit de negen lezingen van het kerstverhaal (de Lessons), omlijst door bekende en minder bekende kerstliederen (de Carols). Behalve de overbekende Carols zoals "In the bleak midwinter" en natuurlijk "Once in Royal David's city", zal er een prachtige moderne Carol van de Zweedse componist Jan Sandstrom gezongen worden. Het "Lux aurumque" van Eric Whitacre, dat vorig jaar veel succes oogstte, zal dit jaar ook weer klinken. Uiteraard zullen de toehoorders uitgenodigd worden tot meezingen van enkele bekende Carols. De muzikale begeleiding is in handen van organist Euwe de Jong.

Choral Voices, dat onder leiding staat van Daniel Rouwkema, is een jong koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire Engelse kathedrale muziek. Behalve dit traditionele "Festival of Nine Lessons and Carols", zingt het koor tweemaandelijks een Choral Evensong op de derde zondag van de maand in de Nieuwe Kerk in Groningen. Choral Voices heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een koor dat zich kan meten met Engelse kathedrale koren. Onlangs heeft men nog met groot succes een Evensong verzorgd in de St. Nicolaaskerk te Amsterdam. Afgelopen seizoen heeft een koorreis naar Bristol veel waardering geoogst.

De Hervormde Kerk van Grijpskerk leent zich uitstekend voor deze bijzondere viering. Ervaring leert dat er een sprookjesachtige sfeer ontstaat van koorklanken, kaarslicht en het komende kerstfeest. Kortom, een bijzondere viering. Een concert om niet te missen!

Datum: zondag 11 december 2011 17.00 uur. Locatie: Hervormde Kerk Grijpskerk. Toegangsprijs: €10 per persoon. Kinderen tot twaalf jaar €6. De deur gaat open om 16.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.

Meer informatie over Coral Voices is te vinden op de website.