Volleybaldames Grijpskerk komen weinig tekort in bekertreffen

Grijpskerk – Afgelopen donderdag was Dalen de tegenstander voor de dames in de bekerstrijd, een team dat twee klassen hoger speelt. De wedstrijd begon met een domper doordat Eline Kuiper bij het inspelen haar enkelbanden scheurde. Hierdoor begon het al zo gehavende team dat slechts 6 speelsters over heeft met Carina Feitsma (dames 2) in de basis. Een te afwachtende houding en te veel fouten brachten een 1-8 stand in de eerste set op het bord, voordat Grijpskerk ‘normaal’ ging spelen. De 18-25 eindstand was het resultaat van steeds beter en sneller volleybal.

De tweede set nam de thuisploeg het heft in handen en liet middels servicedruk en goed geplaatste aanvallen, zien dat het mee kon met het hogere niveau. Rieneke bracht met mooie setups de aanvalsters in scoringspositie en Dalen kwam tekort. Vlak voor het einde van de set 20-22, bleek Dalen toch het meest geroutineerd. De pass haperde, en Dalen trok de set met 23-25 naar zich toe.

De derde set leverde weer een mooi gevecht op. Schitterende rallys werden gespeeld en uiteindelijk moest Grijpskerk met 21-25 hun meerdere erkennen. Ondanks de 0-3 eindstand kon met opgeheven hoofden worden teruggeblikt op de wedstrijd