Volleybaldames Grijpskerk naderen tweede plaats

Grijpskerk– Zaterdag j.l. speelde dames 1 tegen Surf, de laatste wedstrijd van dit jaar. Met vier gastspeelsters van het tweede op de bank, zou het moeilijk worden een degelijke wedstrijd te spelen. Dat het niet altijd even gemakkelijk is om de vele wisselingen in het team op te vangen bleek direct de eerste set al. In het hoofd bezig met de nieuwe buurvrouw en andere rol, werden vijf servicefouten gemaakt en driemaal uitgesmasht. Gelukkig was de tegenstander niet veel beter en werd gelijk op de 9-9 bereikt. Grijpskerk ging beter volleyballen, beter gezegd, ging minder fouten maken, maar kon steeds niet uitlopen. Met een  time out op 24-24 en kort daarna twee wissels werd Surf zenuwachtig en maakte fouten. Grijpskerk profiteerde dankbaar en won met 31-29. De tweede set bleven er vijf fitte speelsters van het eerste over en kon Marita, naast Carina haar debuut maken in de eerste klasse. Onnodige fouten brachten een 0-4 op het bord, maar daarna kreeg Rieneke haar aanvalsters aan het scoren. De servicedruk van Marfan bracht rust en aanvallen van o.a. Simone deden de rest, 25-15 was de eindstand. De derde set werd een herhaling van de tweede. De pass bleef onder het niveau, maar libero Dineke (ook dames 2) krikte het niveau en de spirit op. Goede punten van Carina en Marita deden de rest. Een goed gevoel gaf het dat Irma voor het eerst in acht weken weer klaar was om in te vallen als spelverdeelsters. Eindstand 25-16. De vierde set kon Minke haar steentje bijdragen en wist het team uiteindelijk met 26-24 boven te komen drijven. Een 4-0 winst die zorgde dat de koploper weer twee punten werd genaderd. In januari gaan we verder met hopelijk een fittere selectie.

Heren even met beide benen op de grond, één set verloren

De heren (koploper in de tweede klasse) moesten in de tweede set in LSV hun meerdere erkennen. Onnodig gezien het wedstrijd wedstrijdbeeld, maar goed voor de moraal. Even met beide benen op de grond, er werd namelijk voor het eerst in vijf wedstrijden een set verloren. Goed was het om te constateren dat routinier Jakob Zwama de man was die met servicereeksen sets deed kantelen. Het spel was niet constant van de gastgevers. Fantastische aanvallen van Emiel, Aebe, werden afgewisseld met onnodige fouten. Setstanden waren: 25-17, 21-25, 25-19, 25-19.

Dames 2 volgt in het spoor van het eerste team en wist alweer met 4-0 te winnen. De tegenstander bleek een maatje te klein en de dames staan op een goede vierde plaats.

Dames 3 wist gedecideerd met 4-0 te winnen en behoud daarmee de gedeelde koppositie.

Dames 4 kwam tekort en verloor de strijd met 1-3.