Salsa Romos maakt een flitsende start in Grijpskerk

De grote zaal van Kerkplein 6 in Grijpskerk is wekelijks, op de woensdagavond, het toneel van Dansschool Salsa Romos. De school weet een unieke sfeer neer te zetten waardoor het mogelijk is om ontspannend in te spannen op indringende Latijns-Amerikaanse muziek.

Enthousiaste groep
De dansschool opende in september haar deuren met een spetterend openingsfeest en enkele wervelende demonstraties. In de wijde omtrek gaf dit zoveel bekendheid dat er een enthousiaste groep cursisten gevonden werd voor de eerste seizoenshelft. Na de eerste aarzelende stappen dansen de stellen inmiddels vol overgave op de opzwepende Salsa-, Merengue- en Bachatamuziek.

Tempo
Een overweldigende prestatie van de cursisten welke mogelijk is geworden door de inspirerende lessen van de initiatiefnemers Mostafa Roya en Robin Schuttel. Zij blijken in staat om het tempo goed af te stemmen op de groep, te versnellen waar mogelijk maar ook te temporiseren of terug te vallen op een stuk herhaling waar nodig.

Swingend 2012
Op 11 januari a.s. wil Dansschool Salsa Romos het nieuwe jaar feestelijk inluiden en iedereen een (Zuid-Amerikaans) swingend 2012 toe wensen. Vanaf 19.30 is Kerkplein 6 geopend voor dit open feest voor alle leden, cursisten, familie en geïnteresseerden. Na een kleine demonstratie is het meteen de beurt aan de bezoekers om in beweging te komen. In maar liefst 3 workshopvormen kan er kennis worden gemaakt evenzoveel dansen, de Merengue, Salsa en Bachata zullen elkaar af lossen. De opzet is dermate laagdrempelig dat letterlijk iedereen leden, niet leden, jong of oud, dansers of ritmehaters, vrouw, man of koppel mee kan doen.
De sfeer is in de eerste plaats afgestemd op gezelligheid en ontspanning maar toch moet er menig zweetdruppeltje weggeveegd worden naarmate de avond vordert doordat er naast de workshops ook voldoende tijd zal zijn om vrij te dansen. Al met al geeft de avond een goede indruk van de boeiende wereld van de Zuid-Amerikaanse dans en de sfeer op de lesavonden. Het belooft een prachtige avond te worden met een vol programma welke niemand zou mogen missen.

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk