Nico Roorda nieuwe hoofdtrainer VV De Lauwers

Grijpskerker Nico Roorda zal met ingang van het volgende voetbalseizoen hoofdtrainer worden bij VV De Lauwers uit Warfstermolen. Voor de 37-jarige Roorda is dit een terugkeer naar de club waar hij jaren in het eerste elftal heeft gevoetbald, voordat hij in 2001 de overstap maakte naar VV Grijpskerk.

Als speler kende Roorda meerdere successen, waarvan zonder twijfel het kampioenschap van de tweede klasse in 2009 – met promotie naar de eerste klasse als gevolg – het hoogtepunt was. Na het afsluiten van zijn carriere als speler aan het einde van datzelfde seizoen, legde Roorda zich volledig toe op zijn trainersloopbaan.

Na enkele seizoenen als jeugdtrainer bij VV Grijpskerk keert hij nu dus terug naar VV De Lauwers als hoofdtrainer, waar bij Auke Doornbosch opvolgt. Roorda is zeer opgetogen over zijn nieuwe functie bij zijn "oude liefde" en tekende een contract voor de periode van één jaar.

Website VV Grijpskerk: Nico naar de Lauwers

Website VV De Lauwers: Nico Roorda nieuwe trainer De Lauwers