VV Grijpskerk bereikt finaleavond LV Gala niet

Vooraf was er nog een hoop optimisme. VV Grijpskerk zou een goede kans hebben om voor het zesde jaar op rij de finaleavond te bereiken. Helaas was de uitkomst voor de winnaar van 2007 minder positief. Voor het eerst sinds 2005 bereikten de Grijpskerkers niet de finale.

Al in de eerste wedstrijd werd de missie van het team van Bernard Hulst serieus bemoeilijkt. Boerakker bleek een scherpere start te maken in poule P en kon zo met een 3-2 overwinning de kleedkamers opzoeken.

Daardoor werd de tweede wedstrijd meteen een belangrijke. Er moest worden aangetreden tegen Pelikaan S., dat in 2011 winnaar was van het zogenaamde 'B-toernooi van het Leekster Voetbalgala. Met een 2-2 eindstand mocht Grijpskerk nog hopen op de finaleavond, maar het was wel afhankelijk van het doelsaldo en de uitslag in de andere wedstrijden.

In de laatste wedstrijd deden de Grijpskerkers wat ze moesten doen: ze wonnen van Leek Rodenburg met 3-1. Door een gelijkspel tussen Boekakker en Pelikaan S. bleek dit echter niet voldoende en zit het zaalvoetbaluitstapje er na twee rondes op.