VV Grijpskerk draagt zelf bij aan kunstgrasveld

De leden van VV Grijpskerk hebben – informeel – ingestemd met de aanleg van een kunstgrasveld op de locatie van het huidige hoofdveld. Dit bleek woensdagavond op een ingelaste ledeninformatiebijeenkomst. Het bestuur heeft vervolgens het besluit formeel bekrachtigd en aan de gemeente aangegeven akkoord te gaan met de aangeboden overeenkomst.

Met deze beslissing neemt de voetbalvereniging zelf ook een bedrag van €50.000 voor haar rekening. Volgens het bestuur was deze actie onvermijdelijk gezien het feit dat het verlies op de boekwaarde van het huidige hoofdveld in éénmaal dient te worden genomen en dit verlies niet meegenomen mag worden in het door de gemeente gereserveerde budget. Had de VV Grijpskerk zich niet bereid gevonden om deze last te dragen dan was het veld waarschijnlijk alsnog achter de Bokkediek aangelegd. Met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld zal een 'upgrade' van het huidige veld achter de Bokkediek samengaan, waardoor de vereniging eind deze zomer over een compleet gerenoveerd complex hoopt te beschikken, dat weer jaren meekan.

Volgens het bestuur is de aanleg op het hoofdveld van groot belang voor de club en het weet zich daarin gesteund door een besluit van de ledenvergadering, daterend uit 2010. Het zou moeten zorgen voor extra kantineinkomsten en de veiligheid van de (jongere) spelers verbeteren. Daarnaast blijft op deze manier het clubgebouw 'het centrum van de vereniging'.

De voetbalvereniging moet de financiering nog veiligstellen, maar het hoopt op de medewerking van de leden, supporters, sponsoren en de huisbank.

Lees meer op de website van VV Grijpskerk.