Volleybaldames Grijpskerk verspelen dure punten

Heren 1 behoudt koppositie!

Groningen – Afgelopen donderdag speelde het eerste damesteam van Grijpskerk ”Sport Je Fit” tegen Oryx uit Groningen. In januari is het altijd spannend te constateren waar een team staat na de oliebollen en kerstdiners. Met zes speelsters, aangevuld met twee dames van het tweede, ging het team goed van start. De opdracht om druk te brengen uit de service werd goed opgevolgd. Daarnaast was het blok attent en de basis voor de winst in set één en twee was gelegd (21-25, 15-25). Hierna haperde de motor bij Grijpskerk. Oryx bracht nieuwe gezichten binnen de lijnen en bij Grijpskerk werd verzuimd de vaste krachten weer in het veld te brengen. Twee verdiende sets voor Oryx, met  25-16, 25-14. In de vijfde set herpakte Grijpskerk zich alsnog, en kwart voor twaalf ’s avonds werd de vijfde set gewonnen met 12-15. Hopelijk is dit niet de trend voor de tweede competitie helft.

De heren wisten zaterdagavond tegen Olympia een goede wedstrijd neer te zetten. Alleen in de vierde set werd een marginale voorsprong uithanden gegeven en dus een set weggegeven. De setstanden waren: 21-25, 14-25, 23-25, 27-25.

Dames 2 verloor in Haulerwijk met 4-0. Dames 3 speelde niet, maar zag de concurrentie punten verspelen. Dames 4 pakte slechts één set tegen de koploper, waar meer mogelijk was geweest.

Programma zaterdag 10 december:(te Grijpskerk)

16.30 uur:       Dames 3 – SV Aduard 2

18.30 uur:       Dames 2 – Stentor 1