Drama met schapen in Niezijl

Zaterdagmiddag heeft de vrijwillige brandweer van Grijpskerk een boer uit Niezijl geholpen, nadat zij een "dier te water"-melding ontvingen.

De bewuste boer maakte een ronde door het land en ontdekte een drama. Een deel van de kudde, bestaande uit 46 drachtige schapen, geraakte in de sloot en verdronk. Daarnaast waren er nog een aantal andere dieren kreupel geworden. Uiteindelijk verloren veertien schapen het leven en nog eens een zevental raakte gewond, voor hun leven wordt gevreesd. De reden waarom de kudde in paniek raakte is nog niet met zekerheid vastgesteld, maar vermoed wordt dat een tweetal honden de schapen heeft opgejaagd. 

Voor de eigenaar is dit zowel emotioneel als financieel een zware strop. Het is al de tweede maal dat dit hem overkomt. De rest van de kudde is ongedeerd en naar de stal overgebracht om weer op temperatuur te komen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bron en meer informatie: Brandweer Grijpskerk.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk