Volleybal: Heren Grijpskerk bouwen voorsprong uit

Grijpskerk – Afgelopen zaterdag speelden de heren van Grijpskerk ”Sport je Fit” tegen de studenten van Donitas uit Groningen, de nummer laatst in de ranglijst. De gastgevers zetten van meet aan druk op de passers van Donitas en zorgden daarmee dat er weinig aanvallen goed konden worden opgezet. Grijpskerk liet ook zien de zwakke plekken te kunnen uitbuiten en daarmee bleef een kleine voorsprong de hele set in tact. Want de pass was te slordig en de heren oogden enigszins passief. 25-22 was de eerste setstand. In de tweede en derde set werd op enkele puntjes na Donitas niets cadeau gedaan en met de setstanden 25-16 en 25-8 leek de simpele overwinning binnen handbereik. Hoe anders startte echter de vierde set met een 1-10 achterstand. Een time-out en een wissel had Grijpskerk nodig om wakker te worden en weer ‘gewoon’ te volleyballen. De pass liep weer beter, de verdediging liep ietsje harder en de studenten leken te worden overlopen (18-11). Toen haperde de trein weer, werden er domme fouten gemaakt maar uiteindelijk wist Grijpskerk toch verdiend te winnen met 25-23. Door deze zege en een misstapje van de Voklubol (tweede op de ranglijst) werd de voorsprong één puntje uitgebouwd. Volgende week is de topper in Grijpskerk tegen Voklubol.

Dames twee speelde een degelijke wedstrijd tegen Stentor uit Haren. De eerste set kwamen de dames iets te laat op gang en moest de winst aan de gasten worden gegund (23-25). De volgende drie sets bleek dat Grijpskerk (nummer 4 in de tweede klasse) echt beter was dan Stentor (nummer 10). Met de uitslagen 25-18, 25-6, 25-16 nestelde het team zich vaster op de vierde plaats en kan de blik naar boven worden geworpen.

Dames drie won de topper tegen Olympia (nummer 1) met 4 – 0 en staat nu op een mooie eerste plaats. Voor de winst moest op momenten wel worden gevochten, was het niet tegen Olympia dan wel tegen de zenuwen. Van beide kanten was de spanning af te lezen uit het hoge aantal servicefouten, waarmee de eerste set werd begonnen. Gelukkig kon Grijpskerk over de midpositie het verschil maken en werd gewonnen met 25-21. De tweede set namen de dames een kleine voorsprong, opgebouwd door een goede servicereeks van Annelies, maar liet het Olympia net zo gemakkelijk weer terugkomen, door foutjes. Het bleef volleyballen met pieken en dalen, maar tegen het einde van de set liet Grijpskerk zien net iets beter te zijn, 25-23. De derde set gaf eenzelfde beeld, maar nu kreeg Olympia zelfs twee setpunten, alvorens Grijpskerk met 29-27 won. Toen was het pleit beslecht en was de vierde set slechts een formaliteit. Met 25-16 bleven de punten in Grijpskerk.

Dames vier verzuimde in de vierde set de wedstrijd naar zich toe te trekken en moest uiteindelijk Stentor met twee gewonnen sets laten vertrekken. Door het gelijke spel blijft het spannend in de degradatiestrijd.

Komende week speelt dames 1 tegen Voklubol met als inzet de tweede plaats, ook de heren treden aan tegen Voklubol, maar dan als inzet de koppositie!

Programma zaterdag 27 januari: (te Grijpskerk)

9.00 uur:

Hele ochtend en middag jeugdwedstrijden, mini’s, midi, a,b,c

16.30 uur:

Dames 1 – Volkubol 1