GroenLinks wil oplossing voor sluiting school Visvliet

Vorige week werd bekend dat Penta Primair plannen heeft om de christelijke basisschool in Visvliet te sluiten. Sluiting heeft grote gevolgen voor de leerlingen, die vooral uit Visvliet en Pieterzijl afkomstig zijn. Zij zullen een andere school moeten zoeken en verder moeten reizen.

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks verzet zich tegen de sluiting en roept het college van B&W op om met een nieuwe visie te komen op de krimp van enkele kernen binnen de gemeente en de antwoorden van het B&W op deze trend. Volgens fractievoorzitter Klaas-Wybo van der Hoek zou de focus moeten liggen op de scholen en de andere voorzieningen die bedreigd worden met sluiting.

Fractielid Henk Bakker pleit voor de "opstapschool", waarbij de kinderen gezamenlijk worden vervoerd naar de school in een andere kern en voor de oprichting van "deeltijd scholen" waarbij een gedeelte van de week of enkele jaarlagen in Visvliet blijven behouden.

Lees het gehele persbericht op de website van Groenlinks Zuidhorn.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk