Brand legt bedrijfsverzamelgebouw Grijpskerk in de as

Een forse uitslaande brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 8 februari een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kievietsweg in Grijpskerk volledig in de as gelegd. Op het moment dat de brand omstreeks 1.45 uur bij de meldkamer in Drachten werd gemeld, sloegen de vlammen al uit het pand. Een snelle opschaling naar grote brand en adequaat handelen van ongeveer 35 brandweermensen kon niet voorkomen dat de 7 bedrijfsunits in het pand volledig in de as werden gelegd. Onder de bedrijven zijn een bouwbedrijf, een vishandel en een garagebedrijf met oldtimers.

De brandweer kon wel voorkomen, mede dankzij een brandscheidende wand, dat ook het kantoorgedeelte, 3 woonunits en een cafetaria ten prooi vielen aan de vlammen. De bewoners van de woonunits werden wel uit hun woning gehaald. Twee vrachtwagens die aan de achterzijde stonden, raakten wel beschadigd door de brand. De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling, die over de Friesestraatweg achter Grijpskerk langs wegtrok.

Omstreeks 3.45 uur werd het sein brand meester gegeven, waarna de resten van de loods werden nageblust. Door de brand is de weg van Grijpskerk richting Zoutkamp waarschijnlijk tot na de ochtendspits afgesloten voor alle verkeer.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Zie voor foto's 112groningen.nl.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk