Dames en Heren Grijpskerk zetten zegereeks voort

Heren 1 neemt op gepaste wijze ‘wraak’.

Grijpskerk– Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van VC Grijpskerk Sport Je Fit, een matige wedstrijd in sporthal “De Bokkediek”. Tegenstander Oranje Nassau was in oktober een goede tegenstander gebleken en dus wisten de dames dat ze er voluit voor moesten gaan. Dit lukt de eerste twee sets, getuige de setstanden: 25-18; 25-17. De derde set gooiden de gasten de schroom van zich af en was het Grijpskerk dat een stapje terug deed. Een gat van vier punten werd niet meer weggewerkt, ondanks aanwijzingen van de kant en de luide aanmoedigingen van het publiek (21-25). De vierde set kwam het team weer beter op gang. De pass kwam beter en de aanvallers konden meer met de niet loepzuivere setups. Met attent blokkeren (zie foto bijlage: Eline Kuiper en Esther Roorda zetten weer een goed blok) lieten de dames zien wat ze kunnen. De servicedruk maakte vervolgens ook nog dat de gasten geen vuist meer konden maken en met de 25-20 setstand werd verdiend met 3-1 wonnen. In de race om het kampioenschap staat DFS eerste ( zes punten meer) met 1 wedstrijd meer gespeeld en Smash en Block kan, met twee wedstrijden minder gespeeld ook 1 punt boven Grijpskerk komen. Spanning volop dus!

De heren (eerste op de ranglijst) begonnen hun wedstrijd tegen Lycurgus getergd, in de wetenschap dat de uitwedstrijd de enige verliespartij (3-2) van dit seizoen is geboekt. Er viel wat recht te zetten. Gedreven werd de eerste set een gaatje geslagen. De attente verdediging viel niet te foppen en spelverdeler Peter Teeninga wist steeds beter de aanvallers te vinden. Met 25-21 werd de eerste set gewonnen. In de tweede set werd de service steeds beter. De pass werd zuiverder onderaanvoering van Sasha Wiersma en daardoor konden aanvallers Rob van der Wildt en Aebejan Baarda veelvuldig hard scoren.

In alle gevallen van nood scoorde Jan Simonides vanaf de drie-meterlijn. Had Lycurgus in de  tweede set nog illusies (25-22), in de twee volgende sets gingen de kopjes helemaal hangen (25-14 en 25-15) en met de staart tussen de benen dropen ze af in de wetenschap dat Grijpskerk dit seizoen twee maten te groot is voor de tweede klasse!

Dames twee moest in Lycurgus, nummer drie, terecht de meerdere erkennen met de setstanden: 15-25; 19-25; 18-25; 18-25

Dames drie speelde in een degelijke partij De Meeuwen van de mat met 25-18; 25-22; 25-14; 25-20. De stand in de poule is: 1)Or Nassau 14-47; 2)Olympia 15-47; 3)Grijpskerk 13-44

Dames vier heeft het moeilijk in de derde klasse. Er werd verloren met 0-4, en het team doet er alles aan de laatste plaats te verlaten…

Programma deze week:

14-febuari:  Groningen:          Donitas 6 – Dames 1