ZVV Grijpskerk te machtig voor Drs. Vijfje

Maandag 13 februari vormde sporthal de Bokkediek wederom het decor voor een strijd van de gladiatoren van ZVV Grijpskerk. Sparringpartner deze avond waren de studenten van drs. Vijfje. Na de ongeïnspireerde blamage van vorige week tegen SVMH een nieuwe kans voor Grijpskerk om te laten ziet dat het wel degelijk wat in de eerste klasse te zoeken heeft.

Onder de bezielende leiding van stormbaancommandant W. Douma mochten ’t Hoen, Okke, Cedric, Johan en Dennie als eerste hun opwachting maken.

Al hoewel het meeste balbezit voor Grijpskerk was werd er nauwelijks gevaar gesticht. Bovengenoemde heren werden afgelost door Jay-Jay, Sane en de Jager-brothers en het spelbeeld bleef enigszins hetzelfde. Drs. Vijfje werd vooral gevaarlijk door het profiteren van balverlies van Grijpskerk; snelle counters uitgevoerd door slim loopwerk. Hierdoor ontstond ook de eerste goal deze avond. Een mooie aanval van drs. Vijfje werd goed uitgetikt en liet ’t Hoen kansloos. Grijpskerk liet zich hier niet door uit het veld slaan, en binnen dertig seconden verlengde een speler van drs. Vijfje een inzet van Sane: 1-1.

Met deze stand werd er gerust. Tijdens de rust testte Wiebe nog even het gehoor van de selectie (en de rest van de aanwezigen) en concludeerde dat hij goed verstaanbaar is.

Na rust een ontketend Grijpskerk. Waar in de eerste helft veel aanvallen strandden en er nog te veel onnodig balverlies geleden werd kwam Grijpskerk nu steeds beter in het spel.

Sietse liet zien over voetbalintelligentie te beschikken en plaatste een vrije bal enkele centimeters naar rechts waardoor het voor vrijetrappenspecialist Sane een koud kunstje was om de bal in het vijandelijke doel te plaatsen. Daarna verbaasde Dennie ons door met zijn chocoladebeen een bal in de bovenhoek te werken (weliswaar via een tegenstander). Ook Cedric liet zien over scorend vermogen te beschikken. Tweemaal liet hij het net bollen.

Tussendoor nog een mooie aanval van de Jager-brothers, maar de jongste van de twee had deze avond het vizier niet op scherp staan.

Na een laatste stuiptrekking van drs. Vijfje (6-2) bepaalden Sietse en Jay de eindstand op 8-2. Al met al een goede teamprestatie.

Verslag door ZVV Grijpskerk. Meer informatie en de 'rapportcijfers' op de website van ZVV Grijpskerk.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk