Dames Grijpskerk hebben off-day

Zaalbeheerder behoedt heren voor debacle.

Groningen – Vorige week dinsdag speelden de dames van VC Grijpskerk, Sport Je Fit, hard onderuit in de wedstrijd tegen Donitas. De onderbezetting was de wedstrijd verschoven, met als tegenprestatie dat dat in Groningen moest plaatsvinden. Twee sets konden de dames met matig spel de studenten op afstand houden (26-24; 25-21), daarna was niets van de status van de goede nummer twee terug te vinden. Ongeloof over de eigen fouten, de servicedruk die weg viel, de setups die niet meer kwamen, de mis geslagen aanvallen. Het team viel ver terug. Donitas profiteerde met matig spel en won drie set op rij (14-25; 18-25; 6-15). Grijpskerk mocht blij zijn dat het slechts met 2-3 verloor. De zware taak is aan de teamleiding om het team weer op de rails te krijgen voor de volgende wedstrijd.

De heren (eerste op de ranglijst) begonnen hun wedstrijd tegen Oryx meer dan een half uur te laat, tien voor tien op een donderdagavond in sporthal Selwerd. De eerste set werd met plezier aangevangen en een beetje servicedruk en attent passen leverde een gaatje op, waarna de set redelijk eenvoudig met 19-25 werd gewonnen. De volgende set stonden de heren als versteend in het veld. De pass viel weg, servicedruk bestond niet meer en de ‘oude’ mannen aan de overkant speelden met de koploper. Een 10-1 stand stond op het bord, alvorens Grijpskerk actie ging ondernemen. Op 20-20 stond het weer gelijk en in het zenuwslopende laatste deel van de set, maakte Grijpskerk te veel fouten en won Oryx met 28-26. De derde set bleef Grijpskerk achter de feiten aanlopen. De kopjes gingen hangen, te veel werd gekeken naar de ander en terecht won Oryx met 25-21. Toen kwam de zaalbeheerder vertellen dat de zaal dicht moest en kon Grijpskerk zich in de handen knijpen. Er was niet verloren en de twee laatste punten (misschien broodnodig in de race om het kampioenschap) kunnen in een vervolg sessie, onder betere condities, worden verzilverd.

Dames drie speelde in een weinig spannende wedstrijd Peelermarke van de mat (25-15 ; 25-12 ; 25-17 ; 25-20 ) en vestigde zich voor het eerst deze competitie echt aan kop van de ranglijst.

Dames 4 veroverde een puntje tegen de Thalassa in Delfzijl en moet hopen op betere tijden.

Programma deze week:

20 februari: Zuidhorn:             Meeuwen 4 – Dames 3