Winterklanken een succes

“Zelfs het weer werkt mee, als Winterklanken los gaat begint het buiten gewoon te sneeuwen,” grapte organisator Koos van der Goot. In De Tapperij te Grijpskerk zelf was daar weinig van te merken. Daar werd het publiek overspoeld door de warme klanken en woorden van een grote diversiteit aan artiesten. Een bijzondere dag waar de bezoekers mochten genieten van een mooi programma.

De opening was voor Esther Goedhart die op viool haar levensverhaal vertelde. Een leuk begin, waar ze haar vioolspel aanvulde met poezie en duetten. Na Goedhart was het Roelie ter Veld die met haar warme stem het publiek wist aan te grijpen. Van Norah Jones tot Amy Winehouse kwam in haar repertoire voorbij. De afsluiter van het eerste blok was voor dichter Frank Spijkers. Hij vuurde scherpe teksten de ruimte in waar menig een om moest lachen, maar die het publiek ook tot nadenken zetten.

Het tweede blok werd geopend door zangeres Tineke Rouw. Rouw verving zangeres Davine die helaas af moest zeggen. De zangeres zong gevoelige Groningstalige liedjes uit het leven gegrepen. Rouw werd opgevolgd door dichteres Irene Wiersma. Zij droeg voor uit haar nieuwe bundel en bracht de poezie zowel gevoelig als met humor. Afsluiter van het blok waren Martin Spijkerman en Sjouke Dijkstra van de band Maelox. Spijkerman was ook verantwoordelijk voor het geluid dus moest naast zingen zichzelf af en toe even goed afstemmen. De bezoekers genoten erg van het samenspel van de twee.

De afsluiter van Winterklanken was het debuut van de bagpipe rockband Flannery. Flannery staat voor vlak land of platte land. Van der Goot, die debuteerde als zanger van de band liet weten dat de Keltische naam gekozen was vanwege de Groninger afkomst van alle bandleden. Instrumentale nummers, afgewisseld met zang en zelfs rap werden de zaal ingevuurd, waarop het publiek enthousiast danste en meezong. Van der Goot kijkt terug op een fantastische dag. “Er zit echt een stijgende lijn in de evenementen. Het wordt steeds drukker. Ik heb nu alweer zin in Voorjaarsklanken.”

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk