Grensoverschrijdende inzet brandweerkorps teruggedraaid

De brandweer in Grijpskerk hoeft binnenkort niet meer uit te rukken naar een brand in Stroobos. Dat besluit is genomen nu blijkt dat de Grijpskerkers niet sneller ter plaatse zijn dan de brandweer uit Buitenpost. Omrop Fryslan meldde dit eerder deze week.

Uit onderzoek was gebleken dat de Grijpskerker brandweer in sommige gevallen eerder in de grensstreek kon zijn dan Friese brandweerkorpsen. Als gevolg daarvan werd een afspraak gemaakt dat de Grijpskerkers zouden moeten uitrukken bij een brand. Uit nieuwe berekeningen blijkt dat de Friese brandweer in sommige gevallen wel eerder aanwezig kan zijn bij een brandmelding. Het gaat daarbij ondermeer om de omgeving Gerkesklooster en Stroobos. 

Klik hier voor het bericht op Omrop Fryslan en luister naar het interview.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk