ZVV Grijpskerk in thriller langs Nieuw-Roden 1

Maandagavond 27 februari stond er opnieuw een thuiswedstrijd voor ZVV Grijpskerk op het programma. De tegenstander deze avond waren de mannen van Nieuw-Roden. De heenwedstrijd was vrij kansloos verloren (5-2), dus Grijpskerk wist wat het te doen stond. Dit moest echter wel gebeuren zonder Melle Luinstra, Johan van Straaten, Sietse Jager, Jan-Jacob Posthumus en Erik Brouwers die er om uiteenlopende redenen niet bij konden zijn. Gelukkig beschikt ZVV Grijpskerk over een brede selectie en kon er, onder toeziend oog van vlaggenist Goffe Venema, gestart worden met Erik ’t Hoen, Erik Santema, Dennis Banga, Bert Jager en Bert Reitsema. Okke Brouwers, Dennie van den Berg en Cedric Eeuwema mochten naast gelegenheidscoach Erik Brouwers plaatsnemen (Wiebe Douma zat ziek thuis, gevreesd wordt voor poliepen op de stemband).

Na het fluitsignaal van de dienstdoende scheidsrechter ontspon zich een gelijkopgaande strijd tussen beide partijen, zonder dat één van beiden echt gevaarlijk werd. Nieuw-Roden kon geen vuist maken en waren niet in staat om keeper ’t Hoen te testen. Grijpskerk liet zich inzakken en probeerde er met snelle uitbraken uit te komen. Veel van deze uitbraken leidde niet tot kansrijke situaties totdat de bal via Dennie en Cedric bij Bert Reitsema belandde, laatstgenoemde hield het hoofd koel, en lepelde de bal achter de keeper van Nieuw-Roden: 1-0. Met deze stand werd er ook gerust.

Nieuw-Roden kwam beter uit de rust dan Grijpskerk, en zette Grijpskerk met de rug tegen de muur. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht, en na enkele aanvallen was de 1-1 dan ook een feit. ’t Hoen wist een hard schot nog te kraken maar in de rebound lukte het een speler van Nieuw-Roden om de bal er in te frommelen. Na deze goal golfde het spel op en neer en sloop er meer en meer frustratie bij Nieuw-Roden in de ploeg. Al gauw kwam Grijpskerk in een man meer situatie terecht nadat een speler van Nieuw-Roden met geel naar de kant moest. Hier wist Grijpskerk in eerste instantie geen raad mee. Het lukte niet om Erik Santema vrij te spelen, die zodoende niet één van zijn ziedende kanonspegels op het doel kon vuren. Nadat er voor de tweede maal een speler van Nieuw-Roden naar de kant moest lukte dit echter wel, en liet Erik Santema de keeper kansloos met een hard schot van afstand: 2-1.

Hier liet Nieuw-Roden zich niet door uit het veld slaan, want niet lang daarna stond de 2-2 alweer op het scorebord. ’t Hoen was kansloos op een harde inzet.

Kort daarna besloot Dennis dat het zo zonder Wiebe lang genoeg stil was geweest. Gevreesd werd voor een enkelbreuk, maar na behandeling van wat ijs van Ria, leek het enigszins mee te vallen. Vermoed word dat het slechts om een beschadiging aan de teennagel ging.

Gelukkig was de rest nog wel fit. Want de buit was op dat moment nog niet binnen. Al liet dat niet lang op zich wachten, want na een mooie combinatie tussen Bert Reitsema en Erik Santema schoof laatstgenoemde met uiterste precisie de bal in de hoek van de goal. Daarna was het wederom de beurt aan Bert Reitsema die soepel de keeper uitspeelde en daarmee het vonnis voltrok: 4-2.

Ondertussen had een speler van Nieuw-Roden nog rood gekregen wegens commentaar op de leiding. Nadat een volgende speler van Nieuw-Roden zich ook verbaal liet ging tegen de scheidsrechter besloot de leidsman er een einde aan te breien. Zodoende wist Grijpskerk drie hele mooie punten in de zak te steken en komt lijfsbehoud steeds dichterbij!

Meer informatie en rapportcijfers op de website van ZVV Grijpskerk.