Heren Grijpskerk hebben vlekje weggewerkt

Dames zijn instabiel in de wedstrijd tegen Kroton

Groningen – Afgelopen week speelden de heren van VC Grijpskerk SportJeFit,  in Hoogezand tegen DFS, een jong team, dat in Grijpskerk goed weerstand bood. De zwakke wedstrijd van vorige week nog in het achterhoofd, werd waakzaam en alert de eerste set begonnen met servedruk op de bekende zwakke plekken en redelijk eenvoudig werd de eerste set binnen gesleept (15-25). Ook de tweede set bood geen fraai spel. DFS was eenvoudig weg maten te klein, getuige de 12-25 setstand. Heel even in de tweede set liet Grijpskerk de teugels veren en kon de gastgever bij blijven, maar op 20 werd een sprintje ingezet en met 21-25 werd gewonnen. De vierde set was een formaliteit, die met 14-25 werd gewonnen. De volle punten mee naar huis en tevens de prettige wetenschap dat Hessel Kuipers weer een volledige wedstrijd in zetbaar was.

Het eerste damesteam kan maar niet ophouden punten weg te geven. Zaterdag was Kroton (nummer laatst) de gelukkige tegenstander. De wedstrijd werd begonnen met onnodige service fouten, maar Grijpskerk stond tot 16 punten steeds twee a drie punten voor. Na de 16-16 sloop het ongeloof in de ploeg, werden aanvallend onnodige fouten gemaakt en liep de pass niet echt. Met 25-22 trok Kroton de set verrassend naar zich toe. Tijd om te genieten had Kroton niet, want in de tweede set gaf Grijpskerk een demonstratie van hun kunnen. Aanvallend liep het goed, de pass was ruim voldoende en de setups waren goed en gespreid. De servicedruk alleen al was eigenlijk doorslaggevend in de set die werd geëindigd met 9-25. Hoe en waarom is onduidelijk, maar de derde set werd verloren vanaf het zestiende punt (alweer) met 25-20. Elkaar aankijken, geen initiatief nemen en een verminderde servicedruk lagen aan de basis van de uitslag. De laatste twee sets stond Grijpskerk er wel weer en werd de wedstrijd gedecideerd naar zich toegetrokken met 13-25 en 9-15. 3-2 winst, maar de eerste plaats raakt uit zicht en de dames zullen moeten vechten voor de tweede plaats, die recht geeft op promotiewedstrijden.

Dames drie dat zich twee week geleden als koploper had gepresenteerd, ging met de staart tussen de benen naar huis. Nou ja er werd weliswaar met 4-0 verloren van Veracles uit Groningen, maar elke set eindigde met slechts 2 punten verschil, ver boven de 25. Gelukkig liet de nummer twee ook punten liggen, zodoende is  de spanning in de poule om te snijden, nu met twee punten achterstand op Oranje Nassau.

Dames twee liet één set achter in Doezum, maar won verdiend met 3-1 van DOVO.

Programma zaterdag 10 maart:(Bokkediek te Grijpskerk)

16.30 uur:       Dames 1 – Olympia 2

Dames 3 – Oryx 6