Inschrijving Tocht om de Noord is gestart

De inschrijving op de Tocht om de Noord 2012 is dit jaar officieel geopend door Jolanda Langeland, marathonschaatster en winnares van de Holland Venetië tocht. De reactie was overweldigend en binnen een dag waren er meer dan 1500 inschrijvingen.

Het Wandelfestival Tocht om de Noord staat dit jaar in het teken van het zintuig: ‘zien’. Het thema luidt: "Ontdek het 'ware' Gezicht van Groningen”.

Dit thema is niet zo maar gekozen, want dit jaar valt er veel te zien in Groningen, een prachtige aanleiding om naar Noord Nederland te komen en Groningen wandelend te ontdekken! De TodN gaat dwars door 26 dorpen en hele bijzondere gebouwen. Alle ingrediënten bij elkaar voor een bijzondere Ontdekkingstocht om de Noord.

Op zaterdag 29 september start de route in Grijpskerk (1e startplaats, 41km) niet ver van de rivier de Lauwers (de provinciegrens met Friesland). Van hieruit gaat de route onder het Reitdiep door naar het mooie wierdendorp Ezinge (2e startplaats, 26km). Vanuit Ezinge gaat u op weg naar Garnwerd, u gaat door het smalste straatje van Nederland, over het Reitdiep heen op naar Winsum (3e startplaats, 13 km). Dan volgt een prachtige tocht door het natuurschoon van Groningen en finisht u de eerste dag in Bedum (finishplaats). 

Op zondag 30 september start de route in Bedum (1e startplaats, 39km) en gaat als eerste naar het pitoreske dorp Stedum. Vanuit Stedum loopt u zuidwaarts door het dorp Lellens en komt u aan in Ten Post (2e startplaats, 23km), dat aan de Stadsweg ligt. De Stadsweg is de eeuwenoude handelsweg die u langs het Damsterdiep voert richting Appingedam en Borg Ekenstein (3e startplaats 15km). Hier gaat u noordwaarts naar prachtige wierdendorpen, zoals: Jukwerd, Marsum, Biessum, Uitwierde om uiteindelijk aan te komen via de Ommelander zeedijk in Delfzijl (finishplaats).

Meer informatie en inschrijven via de website.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk