ZVV Grijpskerk verliest in en tegen Harkema

Afgelopen vrijdag stond de uitwedstrijd tegen Harkema op het progamma. Grijpskerk trad aan met keeper Erik 't Hoek, Erik Santema, Okke Brouwers, Bert Jager, Sietse Jager, Dennie van den Berg, Melle Luinstra en Bert Reitsma. In tegenstelling van andere wedstrijden kwam ZVV Grijpskerk goed uit de startblokken en dit resulteerde binnen de eerste 60 seconden in een 0 – 1 voorsprong van de voet van Bert Reitsma. Hiervan kon Grijpskerk niet lang geniet want al binnen de eerste vijf minuten was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen in een 2-1 achterstond. Tweemaal slecht ingrijpen en keeper 't Hoen was tweemaal kansloos. Na vijf minuten mochten ook Bert Jager, Melle Luinstra en Dennie van den Berg hun opwachting maken.

Melle Luinstra wist op aangeven van Bert Jager al snel weer de stand op 2 – 2 te zetten. Hierna golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Na 25 minuten voetballen was het nog steeds 2 – 2 en kon er even gerust worden. Vlak na de rust was het Erik 't Hoen die net even wat te laat was en de gele kaart incaseerde.

Grijpskerk moest even verder met vier man en Melle nam het doel over. Dit was voor korte duur want binnen de halve minuut was het al 3 – 2 en kon Erik 't Hoen weer op doel. Grijpskerk moest aanvallen en deed dit ook en en topscoorder Erik Santema scoorde uit een voorzet van Sietse Jager. Het was weer gelijk met nog tien minuten op de klok. Erik 't Hoen besloot uit voorzorg zijn doel te verlaten en Melle Luinstra nam het over de laatse tien minuten van dit duel.

Beide ploegen konden wel goed een overwinning gebruiken om volgend jaar weer in de 1e klasse uit te komen. Het was Harkema dat de klok sloeg en de stand in korte tijd op 5 – 3 had gebracht. Grijpskerk zette alles op alles en kon de aansluitingstreffer nog aanteken door een mooi 1-2tje van de gebroeders Jager afgerond door de oudste (Sietse). Verder kwam Grijpskerk niet en het werd ook nog 6-4. Al met al een zure nederlaag.

Maandag 12 maart speelt Grijpskerk haar laatste thuiswedstrijd in de Bokkediek om 20:30 uur tegen Blauw Wit '34 uit Leeuwarden. Komt allen!