De Lauwers maakt het zichzelf lastig tegen ODV

Afgelopen zaterdag speelde de Lauwers haar eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Tegenstander was ODV uit Wijnjewoude. Na het lezen van de opbeurende woorden Andries de Boer in het programma boekje “de drie punten blijven op t’Meertenust” was het de taak aan de blauw / witte selectie om de punten daadwerkelijk thuis te houden.

De Lauwers begon sterk aan de wedstrijd en zette halverwege de helft van de tegenstander druk. Zo nu en dan kwam ODV er gevaarlijk uit maar dit resulteerde niet in uitgespeelde kansen. Dat het een belangrijke wedstrijd was, kon men terug te zien aan de vele duels die op het scherpst van de snede werden uitgevochten. Scheidsrechter Gjaltema uit Harkema had er de handen vol aan om de soms stevige overtredingen op waarde te doen schatten. Ondanks dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, kwam de Lauwers op een 1-0 voorsprong. Het was clubtopscoorder Bert Jager die de bal van dichtbij binnen schoot. Dit na prima voorbereidend werk van Wouter Broes die de bal voorgaf op Jacob Grijpma, die op zijn beurt de bal verlengde en zodoende Jager in stelling bracht; 1-0. De hierop volgende minuten zijn er voor beide partijen geen mogelijkheden meer. Zo wordt er gerust met een 1-0 voorsprong. 

Na de pauze neemt de Lauwers direct het initiatief en gaat op zoek naar de tweede treffer. De combinaties verlopen beter en het spel wordt goed breed gehouden. De kansen blijven echter uit totdat Albert Jan Zijlstra met een prachtige steekbal spits Bert Jager bereikt. Hij omspeelt de keeper en rond beheerst af; 2-0. Zo lijkt de Lauwer vrij gemakkelijk drie punten binnen te halen. Niets is minder waar, de thuisploeg helpt ODV zelfs weer in het zadel. Dit doordat er opzichtig balverlies werd geleden net voor het zestienmeter gebied. Hierdoor is  keeper Harry Agema genoodzaakt om handelend op te treden. Dit gebeurt niet reglementair en de bal gaat op de stip. Een speler van ODV faalt niet en schiet de 2-1 binnen. In de laaste 20 minuten kan gezegd worden dat ODV op zoek gaat naar de gelijkmaker. De Lauwers komt nog maar zelden aan aanvallen toe. Trainer Doornbosch probeert met een dubbele wissel onder de druk weg te komen (Sander Wiplstra en Jacob Grijpma verlaten het veld voor respectievelijk Ludo Ellens en Josbert Timersma). Dit lijkt even te gaan lukken. AJ Zijlstra is dicht bij de 3-1 maar de spits ziet zijn stift op de buitenkant van de paal belanden. Al snel is het ODV weer wat de aanval zoekt. In uitgespeelde kansen resulteert dit niet en zodoende kan de Lauwers weer drie punten bijschrijven. 

Volgende week wacht de uitwedstrijd in Harkema tegen Harkema Opeinde. 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk