Gehandicapt Grijpskerk heeft lijfsbehoud bijna binnen

Na een heuse thriller heeft ZVV Grijpskerk maandagavond de punten in Grijpskerk weten te houden. In een bloedstollende slotfase wist debutant Dennis Tiekstra op aangeven van Dennie v/d Berg de winnende 4 – 3 te scoren. Dit tot overmaat van ramp voor de gasten uit Leeuwarden (Blauw-wit`34), welke het betere van het spel hadden.

In de sporthal `De Bokkediek` is het nooit een pretje voor de tegenstander om te spelen. Doordat Grijpskerk hun wedstrijden op maandag speelt en zij wel getrainde drinkers uuh sporters zijn, komen zij altijd sterker uit het weekend dan de tegenstander. Met een zeer gehavende selectie begon Zvv Grijpskerk aan de wedstrijd.

Maar liefst 9 spelers hadden maandagavond geen zin of tijd om een wedstrijd te voetballen. Hierdoor ontstond er de kans voor Dennis Tiekstra (Tiek) en Jelmer Korf (Jokertje) om zich deze avond onsterfelijk te maken. En niks bleek minder waar. Aan het eind van de avond waren het deze twee spelers die op handen en voeten richting de kantine werden gedragen.

Tiek en Jelmer, goed voor welgeteld 0 wedstrijdervaring in enige zaalvoetbalhoedanigheid dan ook, zorgden er hoogstpersoonlijk voor dat de overwinning naar Grijpskerk ging. De overige spelers die hier een bijdrage aan hebben geleverd waren good old Okke Brouwers, Johan van Straten, Bert Jager en Dennie v/d Berg. Laatstgenoemde mag ook in het rijtje "helden van de avond" genoemd worden. Met twee assisten en een goal wist hij ook een grote bijdrage te leveren aan de overwinning.

Blauw-Wit `34 – goed voor 127 gescoorde doelpunten en 120 tegentreffers – begon met geen enkele wissel aan de wedstrijd. Na 10 minuten kwam er gelukkig voor hen toch nog een wissel op de bank. Voor Grijpskerk pakte dit uiteindelijk goed uit. Echter in de eerste 15 minuten werd Grijpskerk van het kastje naar de muur gespeeld. Het was dan ook wachten op het eerste tegendoelpunt. Deze kwam rond de 15e minuut. Al gauw volgde de 2-0 en kon het nog wel eens een sombere avond voor Grijpskerk worden. Totdat Jokertje uit een een-twee met Dennie zijn eerste competitiedoelpunt kon aantekenen. Na een een-twee met Dennie kon Jokertje, te herkennen aan zijn hanenkam, de bal in de verre hoekschuiven. Niet veel later maakte Dennie via een harde vrije trap in de kruising de gelijkmaker. Met deze stand werd gerust. Grijpskerk voelde dat er deze avond wat te halen viel en begon dan ook vol goede moed aan de tweede helft.

Bij Blauw-Wit begon de vermoeidheid er lichtelijk in te slijpen. Echter het was toch Blauw-wit dat weer op voorsprong mocht komen. Na slecht verdedigend werk kon de nummer 10 de 3 – 2 intikken. Met nog 15 minuten te gaan had Grijpskerk nog genoeg tijd om de gelijkmaker te creëren. Coach Wiebe Douma begon zich ook steeds meer met het spel te bemoeien waardoor Grijpskerk weer nieuwe energie kreeg. Middels hard werken en met een goed collectief wist Grijpskerk de tegenaanvallen van Blauw-Wit te weerhouden. Ondertussen hoopte het stiekem op een doorbraak en daarmee de gelijkmaker. Deze bleef maar uit gesteld worden, waardoor de spanning te snijden was. Uitgerekend Dennis Tiekstra maakte een einde aan de spanning voor de gelijkmaker. Met een hard afstandschot mocht ook Tiek zijn eerste competitiedoelpunt noteren. 3 – 3!

Grijpskerk was weer terug in de wedstrijd. Blauw-Wit werd hierdoor zenuwachtig en begon steeds meer aan te dringen waardoor er vanaf dat moment kansen over en weer waren. Met nog enkele minuten te gaan en alle supporters op het puntje van hun stoel kon het alle kanten op gaan. Blauw-Wit werd nog zenuwachtiger en besloot om met een meespelende keeper te gaan spelen. Dit pakte voor hen helemaal verkeerd uit. Uit een tegenaanval van Grijpskerk werd Bert Jager op de grond gevloerd, met een gele kaart voor een Blauw-wit speler ten gevolge. Op het scorebord stond nog 50 seconden te noteren. Blauw-wit met 4 man en Grijpskerk met 5 man. Dennie stond al klaar om de vrije trap te nemen. Ondertussen had Dennie, Tiek al gealarmeerd dat hij de bal op de tweede paal ging krijgen. Tiek schrok zich vervolgens rot en wist het allemaal even niet meer. Zo gezegd zo gedaan. Tiek kreeg de bal op de 2e paal. Na eerst op de bal te schieten, kon Tiek de bal in 2e instantie in het doel prikken.

4-3 met nog 50 seconden te gaan. Dit mocht Grijpskerk niet meer weg geven en deed dat dan ook niet. Voor debutanten Jelmer Korf en Dennis Tiekstra een debuut om nooit te vergeten. Hopen voor deze jongens dat ze in de toekomst nog vele doelpunten zullen scoren. Voor Grijpskerk betekent dit dat het zo goed als veilig is en volgend seizoen weer in de 1e klasse is te bewonderen.