De Lauwers pakt drie punten in Harkema

Zaterdagmiddag moest De Lauwers aantreden in de uitwedstrijd tegen de zaterdag afdeling van v.v. Harkema Opeinde. Voor de Lauwers wederom een belangrijke wedstrijd om derde plaats op de ranglijst. Voor de thuisploeg, die tot op heden 13 punten verzamelde, stond minder op het spel. Onder mooie weersomstandigheden kon er afgetrapt worden om 14.30 uur.

De Lauwers nam vanaf het eerste fluitsignaal meteen het initiatief. De nodige kansen werden  gecreëerd, maar er werd niet gescoord. Naar mate de eerste helft vorderde liet ook Harkema Opeinde van zich horen, dit hoofdzakelijk door de lange bal over de defensie heen te spelen. Deze tactiek leverde geen gevaar op voor het doel van keeper Harry Agema. Ondertussen werden de Lauwers spitsen steeds gevaarlijker. Dit resulteert dan ook in de 0-1 door Jacob Grijpma, hij is er als de kippen bij wanneer de bal terugkomt van de keeper. De thuisclub is nog maar net bekomen van de schrik of Albert Jan Zijlstra verdubbelt de score. Dit doet hij door na een prima solo de bal vanaf de zestien meter keurig in de linker hoek te schieten; 0-2.

Na deze goal lijkt het verzet van de Harrekieten gebroken. De Lauwers domineert en speelt veelvuldig op de helft van de tegenstander. Het is dan ook wachten op de 0-3, Bert Jager lijkt deze te gaan maken nadat scheidsrechter Elzinga de bal terecht op de penaltystip legt. Zulke buitenkansjes zijn normaal geen probleem voor de spits maar vandaag was zijn penalty niet zuiver en werd gepareerd door de keeper. Jager bleef niet bij de pakken neerzitten en schoot nog geen 5 minuten later de bal wel tegen de touwen. Dit nadat hij de bal mooi controleerde, zijn tegenstander uitkapte en met een bekeken schot de keeper kansloos liet; 0-3. Tot aan rust golfde het spel op en neer en werden er geen grote kansen meer gecreëerd. Wel is er nog zeer vervelend moment voor verdediger Sipke Vellenga. Na een sprintduel moet hij geblesseerd van het veld, zijn vervanger is Robert Ozinga.

Na het gebruikelijke kopje thee valt er weinig te beleven op sportpark de Bosk. De Lauwers valt aan en creëert een aantal kansen, welke niet om worden gezet in goals. Harkema counter sporadisch maar tot uitgespeelde kansen lijdt dit niet. De ingevallen Josbert Timersma brengt weer wat vuur in de wedstrijd, hij omspeelt drie tegenstanders maar ziet zijn schot op het laatste moment geblokt worden. Uiteindelijk brengt Wouter Broers de einduitslag op het scorebord. Dit door een voorzet van AJ Zijlstra binnen te schieten 0-4. Kort hierop fluit Elzinga, dit na een prima gefloten wedstrijd, af en zijn de drie punten een feit.

Volgende week speelt de Lauwers thuis tegen naaste concurrent SC Kootstertille.