Dames Grijpskerk klaar voor topper!

Heren vegen de vloer aan met tegenstander.

Grijpskerk  – Afgelopen week speelden de dames van VC Grijpskerk SportJeFit, tegen Impala  dat in Leek veel punten had gepakt van de de ranglijst aanvoerder.  Een wedstrijd die niet onderschat mocht worden. Met degelijk spel werd de strijd begonnen en eenvoudig werd Impala de eerste set met 14-25 opgerold. Marfan Telkamp stond de halverwege de set op een score van 9 uit 9 aanvallen. De trage verdediging van Impala had geen antwoord op de vele geplaatste aanvalsballen.

De tweede set oogde Grijpskerk traag en werd er minder slim gespeeld. De service was te eenvoudig, de aanval was hard, maar dik onvoldoende en wissels en time outs boden geen uitkomst. Met 25-14 werd verloren.

De derde en vierde set stond het team er weer en met veel servicedruk en een attent blok werd de basis gelegd voor de 1-3 overwinning. De eerste uitwedstrijd die niet in een vijfsetter eindigde.

De laatste twee set lieten de dames van Grijpskerk zien klaar te zijn voor het dubbele treffen met DFS,  de koploper uit Hoogezand. Komende zaterdag in Grijpskerk en een week later in Hoogezand.

Stand aan kop van de ranglijst: DFS: 18-67; Grijpskerk: 18–61; Smash & Block: 16-54

De heren van Grijpskerk speelden een goede wedstrijd in de derby tegen de Meeuwen in Zuidhorn. Het verschil tussen de teams was te groot gezien de setstanden: 18-25; 14-25; 20-25; 4-25. Alleen de derde set was tot 16-9 spannend, daarna was het de servicedruk die de Meeuwen deed wankelen. De vierde set was het Pim Paul Baarda die bijna in zijn eentje met zijn fantastische service de tegenstander naar huis stuurde. Erwin Smeenk serveerde in stijl, de wedstrijd met een sprongservice-ace, binnen de vijf meter, uit.

Dames drie dat dit weekend niet speelde kon heel hard juichen toen bekend werd dat door 4-0 verlies van de koploper Oranje Nassau, de eerste plaats weer binnen handbereik is en de dames alles in eigen hand hebben. Stand aan kop: Olympia 18-58; Grijpskerk 17-55; Oranje Nassau 17-53.

Dames vier heeft middels een zeer goede 1-3 overwinning op de Meeuwen de laatste plaats verlaten en kan de opmars van de laatste weken doorzetten. Punt voor punt sprokkelen de dames zich door de competitie en de eerste winstpartij was dan ook een hele verademing en werd uitbundig gevierd.

Programma zaterdag 24 maart: (Bokkediek te Grijpskerk)

Kom dames 1 aanmoedigen in de topper tegen DFS, met als inzet de eerste plaats op de ranglijst!

16.30 uur:  Dames 1 – DFS 1

Dames 3 – Donitas 13