Geslaagde NL Doet-dag bij TC West End

Tennisclub West End in Grijpskerk werd op vrijdag 16 maart verblijd met de komst van klas 1F van het AOC Terra uit Oldekerk.

In het kader van NL DOET maakten 14 leerlingen hun opwachting bij de tennisclub om een dag Maatschappelijke Stage te lopen. Begeleid door een docent en een aantal vrijwilligers van de tennisclub werd er volop geklust.

Dat de leerlingen van alle markten thuis zijn bleek uit de diversiteit van de klussen die werd uitgevoerd. Snoeien, takken slepen, terras en oefenkooi reinigen, plantenbakken vullen, ramen lappen, wanden voorstrijken, de leerlingen zetten hun schouders eronder.

Na een overheerlijke lunch, waar Bakkerij Jager de verse broodjes voor leverde en Fruitbedrijf Oudenbosch de arbeidsvitaminen in de vorm van sappige appels popelden de leerlingen om weer aan de slag te gaan.

Zij kregen ’s middags versterking van burgemeester Bert Swart en wethouder Bert Nederveen, die de rest van de middag hielpen met snoeien. Als echte VIPS werd hen door de leerlingen om hun handtekening gevraagd.

De dag werd afgesloten met een heerlijke taart. Namens de gemeente kregen de leerlingen een kompas uitgereikt.

De tennisclub kijkt terug op een geweldige dag waarin met de inzet van vele vrijwilligers een prachtig resultaat is behaald. De entree naar het tennispark is open en gastvrij en het tennispark is weer klaar voor een nieuw tennisseizoen.