Waterbedrijf werkt aan hoofdleiding

Waterbedrijf Groningen voert deze week werkzaamheden uit aan de waterleiding. Het gaat om een hoofdleiding in Niezijl. Door de werkzaamheden, kan in Grijpskerk en Niezijl (zeer) lage drug ontstaan. Ook bestaat de kans dat er bruin water uit de kraan komt. De werkzaamheden duren van donderdag 22 maart om 20.00 uur tot vrijdagmorgen 23 maart om 8.00 uur.

Lage druk
Het waterbedrijf adviseert mensen in de dorpen voordat de werkzaamheden beginnen, voldoende water in voorraad te nemen. Tijdens de werkzaamheden vraagt het bedrijf om zo min mogelijk water af te nemen en voor de (af)wasmachine niet te gebruiken. Het is altijd raadzaam enkele flessen water op voorraad te hebben.

Bruin water
Bruin water kan ontstaan doordat de waterlevering tijdelijk een andere stroomrichting heeft. Hierdoor kunnen ijzer- en mangaandeeltjes loslaten en wordt het water troebel en bruin. Bruin water is niet schadelijk voor de gezondheid. Als het water bruin is, kunt u het beste de kranen in huis even dichthouden. Na een half uur is het meeste troebele water uit de hoofdleidingen verdwenen. Laat het water goed doorstromen tot het weer helder is.

Meer informatie
Als er naar aanleiding van de werkzaamheden vragen zijn, dan kan men contact opnemen met de afdeling Technische Klantencontacten, via 050-3688688 (optie 2).