Hans Nijland en Henk de Haan bezoeken VV Grijpskerk op 4 april

Op woensdag 4 april 2012 organiseert voetbalvereniging vv Grijpskerk een avond voor sponsoren, vrijwilligers, leden en andere belangstellenden met Henk de Haan en Hans Nijland, bekende namen van FC Groningen.

Zij zullen de aanwezigen verhalen vertellen over voetbal en FC Groningen.

De toegang is gratis. Op de avond verzorgen wij een loterij. De opbrengst is voor de helft voor de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, die drie doelen dient: duurzaamheid, gezondheid en educatie. Voor de ander helft komt deze ten goede aan de toekomst van vv Grijpskerk met het kunstgrasveld.

Over Henk de Haan: hij speelde begin jaren ’80 voor FC Groningen. Zijn hoogtepunt met Groningen waren de wedstrijden tegen Atlético Madrid en Inter Milan in Europees verband. Hierna speelde hij tot 1993 voor SC Veendam. Na zijn voetbalcarrière heeft hij een periode gewerkt voor FC Groningen op de afdeling Commerciële Zaken. Tegenwoordig heeft Henk de Haan zijn eigen Evenementenbureau.

Hans Nijland voetbalde zelf voor HSC en VV Niekerk. Sinds 1996 maakt hij deel uit van de directie van FC Groningen. Onder Nijland degradeerde FC Groningen in 1998 uit de Eredivisie en promoveerde de club in 2000 terug naar het hoogste niveau. Bij de totstandkoming van het nieuwe stadion Euroborg speelde Hans Nijland een belangrijke rol. Tegenwoordig is Hans Nijland de langstzittende directeur binnen het Nederlands betaald voetbal.