VV De Lauwers: Spannend duel eindigt in 0-0

Op een zonovergoten sportpark 't Meertenust is zaterdag de topper tussen De Lauwers en sc Koostertille gespeeld, met als resultaat een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen kwamen in deze spannende wedstrijd niet aan scoren toe. Voor rust was Iwan Agema dicht bij de 1-0 voor de thuisclub, zijn kopbal werd op het laatste moment van de lijn gehaald. Voor de “Tille” had Arjan van der Sluis de beste mogelijkheid, zijn schot belandde op de paal. Zodoende werden de punten terecht verdeeld.

Na de aftrap kwam De Lauwers het beste uit de startblokken en stond het vizier gericht op het doel van Kootstertille. De eerste kansen werden door de verdedigers en de keeper gekeerd met alle mogelijke middelen. Het resultaat bleef beperkt tot een aantal corners. Kootstertille kwam langzamerhand in het spel en nam het initiatief over van de Lauwers. Douwe van der Bij speelde de spitsen veelvuldig aan welken via de zijkanten probeerden tot een voorzet te komen. Deze opzet leverde geen grote kansen op, dit was mede te danken aan het solide verdedigen van de thuisclub. Hierop zette de Lauwers de zeilen bij en was de wedstrijd weer in evenwicht. De grootste kans was voor de thuisclub. Uit een strakke corner van Bert Jager is het aanvoerder Iwan Agema die hard inkopt, de bal kan echter op het laatste moment bij de eerste paal worden weggehaald. Dit was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft en is het rust.

Na de thee is het Kootstertille dit meteen van zich laat horen, het is de linksback die een prima voorzet geeft op de geheel vrijstaande Arjan van der Sluis. Deze bedenkt zich niet en haalt hard uit, helaas voor de ploeg van trainer Atze van der Wijk spat het schot uiteen op de paal. Na de grote kans onstaat er een wedstrijd waarin voor elke meter gestreden wordt. Opvallend is het aantal corners wat de thuisclub mag nemen na rust, het waren er maarliefst acht. Deze zorgden voor gevaarlijke momenten, zo is Luit Zuidersma nog dicht bij de 1-0 met een afstandschot. Het schot waar een vervelende stuit inzit kan net gepareerd worden door de doelman (zie filmpje). In de 80ste minuut brengt trainer Auke Doornbosch, Ludo Ellens in voor de moe gestreden Iwan Agema. 

Beide ploegen bleven tot het laatste fluitsignaal strijden voor de punten. Zo moet keeper Harry Agema zich nog een keer helemaal strekken om een kopbal uit het doel te werken. Al met al zorgt dit er voor dat er in de 90ste minuten de 0-0 stand op het scorebord staat.

Volgden week wacht de uitwedstrijd om bij sc Twijzel om 14.30 uur!

Film fragment is te zien op www.vvdelauwers.nl.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend