Ruigeland Festival 2012 gaat door

Op zaterdag 2 juni 2012 wordt van 12.00 uur tot 22.00 uur de vierde editie van het Ruigeland Festival georganiseerd in het NAM-park bij Grijpskerk. Onder leiding van de Grijpskerker gitarist en yogi Jan Kuiper heeft de organisatie van dit bijzondere en sfeervolle familiefestival een prachtige, nieuwe festivalformule voor de komende jaren ontwikkeld.

De muziekprogrammering bestaat natuurlijk zoals vanouds uit jong, noordelijk muziektalent in combinatie met een aantal professionele acts. Nieuw is echter, dat het festival iedere keer wordt afgesloten met een exclusieve buitenlandse hoofdact! Op 6 april wordt bekend wie dit is! Wel kunnen we bekend maken dat singer-songwriter Charlene Soraia (Groot-Brittannië) zal optreden. Deze zangeres, met een bereik van meer dan vier (!) octaven, is een ongelofelijk fenomeen en een rising star in de huidige pop- en folkscene!

Er is ook ruimte voor grensverleggende projecten, zoals de presentatie van de nieuwe CD van de band Electric Barbarian van Groninger bassist Floris Vermeulen. Stemkunstenares Greetje Bijma zal in duet gaan met de vele zangvogels in en rondom het park. De Braziliaanse vocaliste en gitariste Ceumar zingt relaxte Samba’s en Bossa Novas. Extra veel aandacht is er ook voor de nieuwe Groninger popmuziek met onder meer optredens door The Black Atlantic, Dudettes, Florian Wolff en Audio Adam, die zullen laten horen dat Groningen nog altijd muziekstad nummer 1 van Nederland is!

Nieuw is ook het speciale “open podium”, waar iedereen die daar behoefte aan heeft (popgroepen, singer-songwriters, koren, strijkkwartetten etc.) zich kunnen presenteren met drie songs: één van hun favoriete popheld(in) in een unplugged setting en twee eigen nummers (maximaal 20 minuten). Alles kan, en alles mag! Maar let op: er is maar plaats voor 12 acts op dit speciale podium! Stuur daarom zo snel mogelijk een linkje of een geluidsfragment van jou/jullie inzending naar: info@ruigeland.nl. Voor meer informatie, kijk op: www.ruigeland.nl.

Er wordt natuurlijk ook weer een uitgebreid kinderprogramma aangeboden met voor de kleintjes het Zomerpopconcert van Dirk Scheele, verschillende muziek- en dansworkshops, er is kinderyoga, er lopen Struisvogels en Giraffen (met jonkies!) door het park en natuurlijk kan het festival niet zonder een optreden van Hakim Traïdia! Daarnaast zullen er op verschillende plaatsen in het NAM-park zeer bijzondere verassingacts te bewonderen zijn.